Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Baltijas Asambleja: Jebkādi centieni atrisināt konfliktu miermīlīgā ceļā ir cietuši neveiksmi

Baltijas Asamblejas* Prezidijs uzmanīgi seko notikumiem Ukrainā un pauž bažas par militārā konflikta eskalāciju, tam kļūstot par nopietnu miermīlīgas un demokrātiskas reģiona attīstības apdraudējumu.

Baltijas Asamblejas Prezidijs atkārtoti apliecina savu ticību Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai un suverenitātei tās starptautiski atzītajās robežās un uzsver, ka pret citu suverēnu valsti vērsta militāra agresija nav pieņemama, jo tādējādi tiek pārkāptas vispārsaistošās starptautiskās tiesības. 

Baltijas Asamblejas Prezidijs pauž nožēlu par to, ka jebkādi centieni atrisināt konfliktu miermīlīgā ceļā, tostarp nesen Minskā notikušās sarunas, ir cietuši neveiksmi.

Baltijas Asamblejas Prezidijs mudina Krieviju nekavējoties pārtraukt karadarbību, kā arī bez nosacījumiem izvest savu militāro personālu un bruņojumu no Ukrainas teritorijas.

Baltijas Asamblejas Prezidijs mudina starptautisko sabiedrību aicināt iesaistītās puses uz sarunām, lai atrisinātu domstarpības konstruktīva dialoga ceļā, balstoties uz labām kaimiņattiecībām, atvērtību un starptautiskajām tiesībām. Jāveic noteikti un koordinēti pasākumi, lai apturētu Krievijas Federācijas īstenoto militāro agresiju un novērstu tās atkārtošanos.

Baltijas Asamblejas Prezidijā Latvijas parlamentu pārstāv deputāti un Jānis Vucāns (ZZS) un Jānis Reirs (Vienotība). 

* Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nezinīšu klubiņš

Savdabīgu pozīciju nupat sāk ieņemt aizvien lielāks skaits esošo un izbijušo politiķu un ierēdņu pēc tam, kad Valsts kontrole (VK) nāca klajā ar secinājumiem par "gadsimta projektu"...

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē