Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bojārs par čekas maisiem: Latvieši sasmērēsies un būs jāmaina svētbildes

Atverot čekas maisus, sasmērēsies tieši latvieši un būs jāmaina svētbildes, Latvijas Televīzijas raidījumā Sastrēgumstunda atzina ekspolitiķis un Valsts drošības komisijas (VDK) leitnants Juris Bojārs.

Viņš uzskata, ka VDK kartotēku nevajag publiskot.

"Krieviski runājošai daļai tas, ka ir bijis VDK aģents, ir goda lieta drīzāk, nevis kauna lieta, jo tā palīdzēja savai impērijai. Bet latviešiem ir savādāk. Un ja te kāds sasmērēsies, tad tie būs latvieši un būs jāmaina svētbildes. Tāpēc ka maisos bija svētbildes," norādīja Bojārs.

Pēc viņa domām, atverot čekas maisus, "par mums ņirgāsies krieviski rakstošā prese un televīzija".

Bojāram gan esot grūti pateikt, cik no pašreizējās elites ir maisos, taču minēja: "Kad maiss bija Augstākajā padomē, tur izņēma vienas partijas biedrus un varbūt vēl kādus." 

Top komentāri

Jānis Derums
J
Maisi beidzot jāatver! Ja tajos nebūtu nekādu kompramatu par sabiedrībā aktīviem cilvēkiem, tad sen tie jau būtu atvērti. Jā, tie nav pilnīgi, bet ja vadāmies no šādas loģikas , tad arī nebūtu jāķer neviens zaglis, ja nevar noķert visus un galvenos barvežus! Otrs arguments pret maisu atvēršanu tāpat neiztur kritiku- ka tik nu kāds nenodara šiem cilvēkiem ļaunumu, vai neciešs viņu piederīgie. Latvieši ir ļoti iecietīga, pat pārāk toleranta tauta un jau zināmie gadījumi, kad bijušais ārlietu ministrs Andrejevs atzina savu sadarbību ar VDK, tāpat citi kuri it kā bija maisos Inkēns, Kreituss, Ulme -vai kādam nodarīts kāds kaitējums? Bet Andrejevs joprojām ar savu atzīšanos tiek uzskatīts par goda vīru! Nezin kāpēc Zatlers tik dedzīgi nostājas pret maisu atvēršanu?!
Juris T.
J
Tautai ar zemu garīgās izpratnes līmeni var itin viegli iekvēlināt kāri izkratīt čekas maisus publiskai apskatei. Bet pamēģiniet mierīgi parunāt ar jebkuru no saviem paziņām par kolaborācijas, nodevības tēmu tā nopietnāk. Pamēģiniet un jūs redzēsiet, kā jūsu sarunu biedra acis bēg no jums. Kaut pats vēl ir turpat uz vietas. Vakardienas TV raidījums bija atkal kārtējā tukšu salmu kulšana, priekšvēlēšanu čaboņa. Pat tie, kuri itkā varētu nepateica gandrīz nevienu prātīgu vārdu, ja nu vienīgi AL.
20 gadus kr. rakstošā prese
2
to vien dara, ka ņirgājas. Nebūs nekas jauns.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē