Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Brigmanis: Šīs valdības vārdi nesakrīt ar reālajiem darbiem

Realitāte ir skarba un cilvēki turpina izbraukt no Latvijas. Es uzskatu, ka šīs valdības vārdi nesakrīt ar reālajiem darbiem un vēlamais tiek pasniegts par realitāti, tā šīs valdības pēdējā gadā paveikto raksturoja Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

"Gribētu tā vēsturiski paskatīties, kas tad šogad ir tāds ar ko tas gads varētu palikt atmiņā. Es teiktu, ka ir bijusi vesela virkne dažādu skandālu un pretimstāvēšanu, gan šie paši referendumi – gan sāktie, gan nesāktie. Līdz ar to šis gads ir tādā referenduma zīmē pagājis. Kur tur ir valdība bijusi vai nav bijusi klāt, savu roku pielikusi, lai viņš būtu vai nebūtu, lai vērtē vēsture," teic Brigmanis.

ZZS politiķis uzvser, ka šī valdība par savu galveno sasniegumu uzskata ekonomisko augšupeju, kuru, tiesa gan, iedzīvotāji neredz atspoguļojamies savos maciņos. "Realitāte ir skarba un cilvēki turpina izbraukt no Latvijas. No vietas, kur viņiem būtu nodrošināta dzīve un nākotne, neviens prom nebrauktu. Manuprāt, tas, kas ir tas būtiskākais – vārdi nesakrīt ar reālajiem darbiem un vēlamais tiek pasniegts par realitāti,” kritisks ir Brigmanis.

Kamēr cilvēki vēlēsies pamest šo zemi un dažādu apstākļu spiesti aizbrauks labākas dzīves meklējumos, norāda Brigmanis, tikmēr viņš uzskatīs, ka valdības darbs nav bijis pietiekami labs. Šobrīd cilvēku aizceļošanas tendence, viņaprāt, ir ļoti izteikta un diemžēl tā nemazinās. "Līdz ar to var teikt, ka valdība nav radījusi tiem cilvēkiem drošības sajūtu, lai šeit viņi varētu veidot un pilnvērtīgi attīstīt savu dzīvi."

"Politiķi izmanto šo Dombrovska faktoru - viņš ir varonis, Lāčplēsis, šis krīzes pārvarētājs. Viņš viens! Faktiski visai Latvijas tautai ir jābūt dziļi pateicīgai, ka viņš tāds ir uzradies, kas visu šo lietu ir izdarījis. Viena cilvēka glorificēšana ir bīstama tendence. Taču nepieciešams pavērot, uz kā rēķina šīs grūtības ir pārvarētas. Tās ir pārvarētas uz Latvijas cilvēku mentalitātes rēķina, kas nav tik agresīva, kā piemēram grieķiem. Latvieši ir pacietīgāki," teic deputāts.

Krīzes laikā daudziem tika nogrieztas algas, tika palielināta PVN likme, turklāt daudzām pašvaldībām tika uzlikts papildus slogs, pauž Brigmanis. Viņaprāt, šo krīzi iznesa, pirmkārt, Latvijas cilvēki, kas negāja un neprotestēja pret notiekošo. "Es domāju, ka šobrīd viņš ir pelnījis labāku dzīvi."

"Mūsu tauta ir bagāta ar tādiem zelta tīrradņiem - cilvēkiem, kas māk šajos grūtajos brīžos, grūtajos apstākļos nest Latvijas vārdu pasaulē. Pirmkārt, tie ir mūsu kultūras darbinieki – kaut vai Vestards Šimkus, Alvis Hermanis, arī sportisti - Māris Štrombergs, Mārtiņš Pļaviņš, Ineta Radēviča. Es domāju par mūsu zinātniekiem, kas tiek noniecināti. Nedomāju, ka viss Latvijā ir tik slikti, ka izglītības sistēma ir slikta, kā ārsti mums ir slikti, ka zinātnieki neko nevar izdomāt, tas tā nav," piebilda Brigmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē