Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Brigmanis slavē ST un aicina pilsoņus aktīvi piedalīties referendumā

Satversmes tiesas (ST) lēmums saistībā ar referendumu par valsts valodas statusa piemērošanu krievu valodai ir izsvērts un profesionāls, savukārt iedzīvotājiem būs aktīvi jāpilda savs pilsoņa pienākums un jāpiedalās referendumā, sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

"Cilvēkiem ir jāpilda savs pilsoņa pienākums un tas arī jāapliecina – jo vairāk, jo labāk – pret otras valsts valodas ieviešanu. Ja tas būs miljons [balsotāju], viedoklis būs ļoti skaidri un gaiši izteikts," norādīja Brigmanis.

Viņš slavēja ST par profesionālo rīcību, kuras lēmums bijis izsvērts un atbilstošs esošajai situācijai, lai arī zināmā mērā iesniegums ST bijusi atsevišķu politisko spēku vēlme pārlikt atbildību uz ST pleciem. Savukārt ZZS visu laiku paudusi, ka referendumam ir jānotiek, kā arī "netieši Satversmes tiesai devusi papildu argumentus, iesniedzot Satversmes grozījumu projektu, ar ko perspektīvā šādu referendumu iespējamība būs izslēgta". "Līdz ar to atlikušais laiks līdz referendumam ir jāpavada lietderīgi," pastāstīja Brigmanis un piebilda, ka ZZS turpinās saviem atbalstītājiem un vēlētājiem uzsvērt viedokli, ka referendumā ir jāpiedalās un jāsaka "nē" valsts valodas statusa piemērošanai krievu valodai.

Jau vēstīts, ka Satversmes tiesa piektdien nolēma neapturēt referendumu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, kas notiks 18.februārī. ST tiesnešu kolēģija arī nolēmusi ierosināt lietu par tautas nobalsošanas likuma atbilstību Satversmei, bet pārējā Saeimas deputātu pieteikuma daļā lietu neierosināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē