Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Bundžu Jānis: Īpaši speciālā nodaļa

Tipisks amerikāņu (un ne tikai) trilleru sižets ir ārkārtīgi speciālu specnodaļu speciāli superaģenti - Vils Smits, Brūss Viliss vai galu galā Porečenkovs, atkarībā no vadlīnijām, cīnās ar megaprusakiem, robotiem, zombijiem vai Ukrainas armiju. Gan nodaļas, gan aģenti apveltīti ar galvu reibinošām pilnvarām, prasmēm un šarmu. Vienīgi ļaunie dažreiz iejaucas, bet, kā zināms, beigās vienmēr uzvar labie.

Ja Latvijā kādreiz uzņems šādu kases gabalu, tad par Nodaļas prototipu noteikti jāizrauga Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļa un it īpaši - tās koordinācijas institūcijas padome, kuras izveidi šodien skata Ministru kabinets.

Citādi nemaz nevarēs būt -Nodaļa būs aprīkota ar superpilnvarām. Vajadzēs uzpasēt gandrīz visas Latvijas valsts kapitālsabiedrības un kapitāla daļas. Nodaļa izstrādās vadlīnijas, sniegs atzinumus, ieteiks, konsultēs. Tā publiskos aktuālu informāciju par valsts kapitālsabiedrībām (beidzot! 25 gadus gaidījām!). Nodaļa sniegs siltus un pūkainus ieteikumus, ko darīt ar valsts kapitāla daļām nākotnē, piemēram - sajūgt vai nesajūgt Lattelecom un Latvijas Mobilo telefonu? Abi Juri - Gulbis ar Bindi - stāvēs miera stājā kā stīgas un stenografēs Nodaļas superaģenta verdiktu. Valdībai atliks vien pamāt ar galvu un drošu roku likt parakstus.

Tagad vairs nevajadzēs maksāt lielas naudas ernestiem, jankām, deloitiem, trušiem un varbūt pat ne prudentiem. Rungainis no cigāriem pāries uz papirosiem. Visu auditēšanu paveiks nodaļas superaģenti. Kā zināms, līdz šim savas kapitālsabiedrības ganīja ministrijas - darīja to slinki, miegaini, nekompetenti. Nu funkciju deleģēs Nodaļai, ietaupīsies līdzekļi, un varēs griezt ministriju budžeta bāzes, ka šņakst vien. Mums vēl nezināmā veidā Nodaļā tiks radīts arī īpašs gaisa sastāvs, jo ministriju pārstāvji, kuru spējas pārvaldīt valsts kapitālu ir ļoti vārgulīgas (tāpēc taču Nodaļa bija jārada), tagad, esot tās pašas Nodaļas padomē, pēkšņi kļūs viedi, gudri, tālredzīgi.

Samazināsies darbs arī pašās kapitālsabiedrībās. Piemēram, aktuālo informāciju par tām tagad rakstīs un izplatīs Nodaļa. Kompāniju pamuļķie priekšnieki tiks apmācīti un trenēti Nodaļas speckursos. Galva reibst vien iedomājoties tos papildu miljonus, kuri dividenžu formā nu plūdīs valsts budžetā. Pirmo reizi Latvijas vēsturē iestāsies brīdis, kad Finanšu ministrija sauks: "Tērējiet vēl! Mums paliek pāri!" Jau tagad mēs zinām Nodaļas pirmos auglīgos ieteikumus - Leļļu teātrim un Operai peļņu nost! Kas te būs par privileģētu gorīšanos, vai zinies!

Atliek vien uzrakstīt uz papīra un uzsaukt pilsētas tirgus laukumā, cik papildu ieņēmumus budžetā un cik papildu samazinājumus ministriju centrālajos aparātos mēs sagaidīsim caur Nodaļas specaģentu startu. Sabiedrība aizmirsīs pat migrantu krīzi.

Diemžēl pagaidām par Nodaļas plānotajiem rezultātiem lasām vien sen mūžīgo - koordinēs, ieteiks, konsultēs. Nedzird vēl par ministriju budžetu mazinājumiem un peļņas rādītāju palielinājumiem valsts kompānijās. Jādomā, konkrētais ieguvums, izveidojot Nodaļu, pagaidām ir slepens, lai nenokopē naidīgo valstu specdienesti un kinostudijas. Pacietīsimies. Izmantosim laiku lietderīgi - meklēsim aktierus latviešu superaģentu lomām.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē