Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bundžu Jānis: Strīķe kā olimpiskā lāpa

Kad Soču olimpiskā lāpa nodzisa pirmo reizi, bija liels šoks. Kad bija jau n-padsmitais gadījums, ziņu varēja lasīt kaut kur avīžu beigu daļā. Vai vispār nemaz. Līdzīgi ar KNAB vārīšanos - jezga pamazām integrējās par normālu dzīves sastāvdaļu - kā saule lec no rītiem un noriet vakaros. Tādēļ notikums ar priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes atlaišanu interesi izraisīja vairs tikai šauru biedru lokā.

Protams, rituāls par to stāstīt atbildīgu masu mēdīkļu ziņās vēl turpinājās, bet tādu īstu rezonansi vairs neguva.Tomēr rituālus ievērot svarīgi. Gods kam gods, Juta arī turējās pie jau folklorizētā KNAB tango - jums nevajag steigties, mēs atnāksim paši. Un atnāca līdz dažādiem cilvēkiem, par kuru kristāltīru godīgumu nevar būt nekādu šaubu, ar vienkāršu jautājumu - vai viņa ir laba vai nav, un apstiprināt teikto rakstiski.Konsultantam arī gadījies, ka pie viņa atnāk cilvēks un pajautā - saki, es esmu godājams vai neesmu. Lielākā daļa cilvēku pasaulē ir godīgi. Kad to lūdz apstiprināt rakstiski, ir neliela minstināšanās… nu, rakstīts vārds jau ir rakstīts vārds, grūtāk atkratīties. Ja nu kas… Bet, ieskatoties parakstīt aicinātāja/as viegli samiegtajās, zaļajās acīs, pārņem tāda dīvaina sajūta instinktu līmenī - nu nevar šis cilvēks būt negodīgs, citādi… Kādēļ gan neparakstīt. Jau iepriekš pieminēts - visā pasaulē godīgu cilvēku ir vairāk. Vesela virkne KNAB biedru jau iepriekš parakstījuši savam priekšniekam - birokrātam petīciju, ka Strīķes kundzei akūti nepieciešams izsniegt ordeni. Un nebaidījās ne parakstīties, nekā… Ja jau viņi var, ar ko tad es sliktāks.Tomēr konsultants saskata šajā projektā nelielas plaisas. Tās pašlaik gan nav bīstamas bet ej nu sazini, no kuras puses vējš iegriezīsies. Aplūkojamā gadījumā kā atbalstītāja maz tika iesaistīta vienkāršā tauta. Sākot jau ar pareizo garāmgājēju PAREIZAJIEM VIEDOKĻIEM par šo briesmīgo notikumu. Te nevajadzētu kautrēties arī no radikālāku uzskatu paudējiem - Strīķes priekšnieku nomētāt akmeņiem, sēdināt darvas katlā…beigās žurnālista komentārs - šīs receptes gan neatbalstām, bet redziet nu, ko domā vienkāršie cilvēki.Plašāk jāpārstāv darba kolektīvi. No Latvenergo bija parakstījies kāds valdes loceklis, bet kur tad elektriķi, šoferi, motorzāģi, turbīnas? Un kas interesantākais - no Rīgas domes, piemēram, vispār neviena atbalstītāja, tāpat no Latvijas valsts mežiem, airBaltic, Liepājas metalurga… Milzīgs respekts un ekselents līmenis Strīķes kundzei ir ārzemēs. Tādēļ mulsina, ka atbalsta un solidaritātes vēstules nesagaidījām no aizrobežas. Iespējams, dēļ KNABa pilnvaru teritoriālās ierobežotības.Atbalsta un ieteikuma vēstules būtu jauki saņemt arī no esošajiem un nākamajiem korumpantiem. Sak', nezagt nevaram, skaidri zinām par soda neizbēgamību, lai tas ir bargs, bet taisnīgs, te nu ticam tikai vienam cilvēkam. Laipni gaidām atpakaļ.Un visbeidzot - ar asarainu, sevi šaustošu vēstuli vajadzētu iziet tautās Jaroslavam Streļčenokam. Tajā tiktu atzītas briesmīgās kļūdas un maldu ceļi. Nabaga cilvēkam tiktu piedots un viņš novirzīts mierīgākā darbā - par bibliotekāru vai apmeklētāju konsultantu - kam par kuru jāsūdzas.Tā kā Strīķes kundzei nepieciešams pilnībā uzturēt neuzpērkamā Lojolas Ignacija tēlu, tad konsultants atļautos prognozēt… pāris nesavtīgāko atbalstītāju sašņorēšanu tuvākajās trīs nedēļās. Profilaksei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē