Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Bundžu Jānis: Viena tante teica

Trolejbusā ir interesantāk nekā sarunās ar Pirmajām personām. Var uzzināt daudz vairāk gan par aktuālām lietām, gan par pagātni un nākotni. Tiek izvirzītas dažādas versijas, hipotēzes. Tiek izstāstīti visdīvainākie notikumu scenāriji, kuru avots apkopojot ir zināmais - viena tante teica.

Pirmās personas daudz garlaicīgākas. Arī tāpēc, ka apzinās katra vārda atbildību.

Tomēr mūsu premjerministre vakarrīt LNT rīta raidījumā, ziņojot par stāvokli valstī, paveica lielisku manevru uz trolejbusa un "viena tante teica" pusi. Raugi, bēgļu pretinieku rindās esot jūtama šķobīšanās. Daži vārdā nesaukti ministri/es pa kluso čukstot, ka viņi arī būtu par, bet vēl baidoties no savu partijnieku žagariem. No kādiem aizkulišu avotiem tas zināms? Acīmredzot - viena tante teikusi vai vēl vienkāršāk - tā liekas. Ko no tā var secināt? Ko nu katram gribas. Piemēram, ka lielajā valdības balsojumā par bēgļu lietām, kurš notiks 29. septembrī… vai arī 29. oktobrī, bet varbūt 29. decembrī, viss būšot kārtībā. Iespējams pat, ka svārstīgie ministri/es nāks klajā ar grēku nožēlu, savu cietpauraino politisko priekšnieku īstās sejas atmaskošanu un, šampanieša korķiem paukšķot, paziņos par savu ielēkšanu Vienotības nesagraujamajās rindās, tā padarot PAREIZO partiju vēl pareizāku.

Var notikt arī otrādi. Pagaidām nezināmie svārstīgie ministri/es pēkšņi kādā piektdienas pēcpusdienā nāk klajā ar graujošiem atmaskojumiem. Esot tumšā kāpņu telpā iespiesti, kur kādi aizdomīgie lauzītā latvju valodā mēģinājuši iestāstīt nepareizo viedokli - kā būtu jābalso liktenīgajā sēdē. Solījuši par to visādus jaukumus un labumus. Vēl lielījušies, ka viņiem laba pieredze un vēl labāka aizmugure visādās balsu pirkšanas štellēs. Nosaukuši kādu… kaut kas no dzīvniekiem - cauna vai vāvere… vai varbūt zaķis… nevar īsti atcerēties, stress jau tomēr. Vārdu sakot, viss noticis draudu un spaidu ietekmē un tagad tikai jauna parlamentārā izmeklēšanas komisija ar to tiktu galā.

Visticamāk, ka nenotiks ne viens, ne otrs no aprakstītajiem scenārijiem. Pietiek jau ar to, ka tagad, pēc Straujumas kundzes atklāsmēm, visi sevi cienoši konsultanti metīsies analizēt, kuri tad būtu tie nedrošie ministri/es, kāpēc tieši viņi, kas nu būs tālāk, ko kurš sacīs un tas taču nav ētiski… lielisks uzmanības novēršanas manevrs, tas nu jāatzīst. Premjeram jau tā kā publiski neklātos klāstīt visādas "viena tante teica" versijas, bet ko nu par to, ja partijas virsvadītāja mums ne to vien demonstrē.

Viegli kritizēt, Bundža! Dodiet kompromisa priekšlikumus!

Kādēļ ne? Lūk, viens - cik zināms, Vācijā atbraucēju "mazliet" vairāk nekā pie mums. Viena tante teica, ka ne visiem vāciešiem tas patīkot. Dažs pat domājot par dzimtās, piemēram, Minhenes pamešanu. Rīkojamies solidāri un kompleksi - sīrieši brauc uz Vāciju, bet mēs varētu dažiem simtiem vāciešu piedāvāt lielisku, vēsturiski saistošu apmešanās vietu. Cik gan muižu vēl mums bēdīgā stāvoklī, cik aizaugušu veco aleju un pussabrukušu krogu? Lai brauc šurp un darbojas, kādēļ gan nē. Gan jau fāterlande iespējamiem emigrantiem dos līdzi kādu labu ceļamaizi. Kā saka - projekts neizskatās slikti. Mazliet konservatīvs. Ar liberālu akcentu.

Jānoskaidro tikai - ko par to teiks viena tante.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē