Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Čakša: Diskusijas veselības finansēšanas avota meklējumos bija nepiedodami garas

Ņemot vērā problēmu apmērus un nozares lielo nozīmi, diskusijas, lai rastu finansēšanas avotu veselības aprūpei, bija nepiedodami garas, piektdien konferencē Aktualitātes veselības aprūpē atzina veselības ministre Anda Čakša.

Viņa norādīja, ka, tā kā Veselības ministrijas (VM) un mediķu komunikācija nereti notiek ar mediju starpniecību, šodien notiekošā konference veltīta, lai aci pret aci runātu par aktuāliem un nozīmīgiem jautājumiem veselības aprūpē.

Vienlaikus Čakša norādīja, ka viens no šodienas konferences būtiskiem jautājumiem būs e-veselība, kas patlaban Latvijas veselības aprūpe ir ļoti būtisks, jo, pēc ministres domām, neviena sistēma mūsdienās nevirzās uz priekšu bez elektroniskas sistēmas.

Ministre atzina, ka arī diskusijas par e-veselību bijušas lielas un ilgas, taču būtiski pierādīt, cik caurspīdīgi un efektīvi Latvijas veselības aprūpe var strādāt, kā arī to, ka visas investīcijas veselības aprūpe tiek izmantotas efektīvi.

Čakša norādīja, ka e-veselības sistēma svarīga, lai parādītu, cik godīgi, caurspīdīgi un kvalitatīvi veselības aprūpe var darboties.

Tāpat ministre konferences dalībniekiem sacīja, ka nav šaubu, ka no 1.septembra e-receptes valsts pilnībā vai daļēji kompensētajiem medikamentiem tiks izrakstītas tikai elektroniski.

Vienlaikus Čakša uzsvēra, ka jaunu sistēmu nav iespējams iemācīties dienas laikā, tāpēc arī, lai to paveiktu tiek dots laiks. "Jautājums, vai mēs to gribam darīt," piebilda Čakša.

Viņa uzsvēra, ka, ja mediķi vēlas kvalitatīvi ārstēt, tad jāsāk mēģināt strādāt ar šo sistēmu, lai veiktu vēl nepieciešamos uzlabojumus un darbu ar e-veselības sistēmu varētu sākt ar 1.septembri.

Top komentāri

Čakša nobloķēja algu dubultošanu
Č
Čakša un Keris ļoti asi iebilda pret vienīgo finansēšanas veidu, kas varēja nodrošināt mediķu algu divkāršu pieaugumu. Pārējie finansēšanas varianti - PVN vai sociālā nodokļa palielināšana nedos nepieciešamo finansējumu normālam algu pieaugumam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē