Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Čakša: Patlaban ģimenes ārstu streiks norit mierīgi

Patlaban ģimenes ārstu streiks norit mierīgi, taču ceturtdien, 6.jūlijā, gaidāmajā ģimenes ārstu pārstāvju tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) notiks centieni panākt vienošanos par streika atlikšanu, aģentūrai LETA sacīja veselības ministre Anda Čakša.

"Lielo slimnīcu uzņemšanā pacientu skaits ir tāds pats [kā ikdienā] vai nedaudz lielāks. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ir ziņojis par nelielu izsaukumu skaita palielināšanos, bet būtībā tas ir saglabājies nemainīgs. Veselības ministrija katru dienu seko līdzi pacientu plūsmām," sacīja ministre.

Tajā pašā laikā Čakša bija atturīga vērtējumā, vai ceturtdien gaidāmās premjera tikšanās laikā ar ģimenes ārstu pārstāvjiem varētu panākt vismaz streika atlikšanu. "Ceturtdien varētu vienoties par daļu no jautājumiem, bet ne pilnībā. Viena lieta būs sarunas par finansējuma pieaugumu nozarei, jo varēsim informēt, ka Saeimā lems par nodokļu reformas likumu paketi, kā arī tiks izstrādāts veselības nozares finansēšanas likums. Tomēr tik ātri nevarēsim virzīties ar Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas priekšlikumiem. Es neesmu ar mieru mainīt veselības aprūpes finansēšanas modeli, neko nemainot darba struktūrā. Un par to noteikti būs smagākās sarunas," sacīja Čakša.

Kā ziņots, pārstājot sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, pirmdien plkst.12 vairāk nekā 600 ģimenes ārsti sākuši streiku.

Lai risinātu nozares problēmas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien tiksies ar ģimenes ārstu pārstāvjiem. Plānots, ka sanāksmē piedalīsies arī veselības ministre Čakša.

 

Top komentāri

Tas nav streiks, bet līguma uzteikš
T
Kāpēc ministre to sauc par streiku? Tā kā ģimenes ārsti nav darba ņēmēji, bet sīkuzņēmēji, tas nav un nevar būt streiks Streiku likuma izpratnē. Tā ir civiltiesiska līguma kolektīva nepildīšana.
Turas braši! Atsaka arī bērniem!
T
Ģimenes ārsti turas braši! Panorāma ziņoja, ka palīdzība atteikta pat pusotru gadu vecam bērnam ar augstu temperatūru. Savējos principus nenodod! Tā ir tiešām krietna rīcība!
Macho
M
Paaraak jauna nav, bet principaa njemama shii Paksha... shajaa domiigajaa sejinjaa mans pimpis labi dereetu mutiitee.. protams, ne jau tikai mans, buutu gatavs padaliities, lai sievinjai tiek prieks... piizdinjaa, mutiitee un anaalajaa atveree, vienalga kaadaa seciibaa, miiljais labais 'shljur-shljur-shljaks-shljaks-shljur'!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē