Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Čalovskis pēc iznākšanas no cietuma lieto vitamīnus un nebaidās

"Cietumā man bija emocionāli ļoti grūti - izturēju, tikai pateicoties draugu un ģimenes atbalstam," Dienai atklāj Deniss Čalovskis, kurš pēc iznākšanas no cietuma apņēmies atgūt zaudēto dzīves gadu."Režīms paredzēja celties sešos no rīta un iet gulēt desmitos vakarā - pa vidu bija daudz brīva laika.

Vienu stundu dienā varēju pastaigāties pa īpašu teritoriju, pēc tam kamerā veicu vingrinājumus - pietupos, atspiedos, lai mazinātu muskuļu un kaulu sāpes," Deniss atklāj, ka ieslodzījumā pasliktinājusies redze un kopējais veselības stāvoklis, tāpēc tagad jālieto dažādi vitamīni."Kad mani izlaida no cietuma - apžilbu. Tā diena vispār bija dīvaina, es no rīta nemaz nenojautu, ka tikšu brīvībā, - neviens neko neteica. Tad pēkšņi atnāca policists un lika parakstīt kaut kādus papīrus un kravāt mantas. Dokumentus, protams, parakstīju, lai gan nesapratu un man nepaskaidroja, kas tie ir, - neesmu jurists. Bet baidījos, ka mani varētu neizlaist, ja neparakstīšu, vai arī būs vēl vienu dienu jāgaida advokāti, bet negribēju tur vairs palikt." Par to, kad viņam radusies interese par datorlietām, jaunietis runā izvairīgi: "Pirmais dators mājās parādījās vēl skolas laikā, lai varētu pildīt mājasdarbus. Kaut kā pamazām aizrāva. Nuja, es neesmu parasts lietotājs, bet arī ne programmētājs - protu taisīt tikai mājaslapas." Jautāts, vai viņam ir nojausma, kāpēc aizturēja tieši viņu, Deniss saka: "Ar mūsdienu tehnoloģijām var visu - arī piekļūt svešām IP adresēm, un kāds, iespējams, varēja to izdarīt ar manējo, lai veiktu aizliegtas darbības." Viņš arī apgalvo, ka neko nezina par sev it kā hakeru aprindās piedēvēto iesauku Miami.Deniss saka - nejūtot aizvainojumu ne pret valsti, ne politiķiem, jo saprot viņu rīcības iemeslus. "Ceru, ka mūsu valsts kļūs labāka. Agrāk par politiku neinteresējos, bet tagad sekoju līdzi." Iesaistīties tajā viņš neplānojot, bet šobrīd kopā ar kādu domubiedru attīstot pats savu projektu, kura detaļas pagaidām neatklāj: "Esmu strādājis dažādus algotus darbus, bet pienācis laiks veidot kaut ko savu un atgūt zaudēto gadu." Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena piektdien, 29.novembrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē