Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Čigāne: Kura vara to varēs atņemt?

Deputātiem noteikti jāizskata šis jautājums, tomēr iepriekš, kad Saeimā apsprieda šo jautājumu, mēs sapināmies  "juridiskos džungļos", un sapratām, ka tas nav iespējams, sacīja 11. Saeimas deputāte Lolita Čigāne (Vienotība).

Kā vēstīts, Saeimas Prezidijs pirmdien nodeva sākotnējai vērtēšanai parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai 13 854 Latvijas pilsoņu parakstītu iniciatīvu, ar kuru tiek aicināts noteikt atbildību par Saeimas deputāta zvēresta laušanu.

"Acīmredzot sabiedrībai šis jautājums ir aktuāls un mēs kā Saeima esam pieņēmuši, ka pilsoņu iniciatīvas ir jāizskata un jārod labākais iespējamais risinājums, bet šeit varētu būt problēmas. Ir vērts iziet caur argumentiem,  lai arī iedzīvotāji dzird šos argumentus," atzina L.Čigāne.

"Jājautā, kura vara ir tā, kas varēs atņemt? Pēc būtības - ielas šķēršošana arī ir pārkāpums. Kurš izvērtēs samērīgumu? Tas ir juridiskais arguments. Jebkurš zvērests ir morālas atbildības uzņemšanās. Un šādos veidos ir grūti precīzi juridiski formulēt," atzina deputāte. Viņa piepilda, ka kāds šādu procesu pret kādu deputātu varētu sākt atriebības vadīts. "Šajā gadījumā ir jādiskutē," norādīja L.Čigāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē