Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Čigāne: Referendums pierādīja, ka daudzi Latvijas cittautieši ir valsti mīloši un lojāli

Referendums pierādīja, ka Latvijā dzīvo ārkārtīgi daudz šo valsti mīlošu, lojālu un progresīvu cittautiešu, aģentūrai LETA sacīja Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Lolita Čigāne.

Čigāne uzsvēra, ka nepieciešams skaļi pateikt, ka šie cilvēki, kas izprot valsts pamatus un gatavi iesaistīties pilsoniskajās aktivitātēs, ir valsts kopējā vērtība un pozitīvs apliecinājums Latvijas nākotnei.

Pēc politiķes domām, referendums palīdzējis ieraudzīt cilvēkus sev blakus, saprast, ka cittautiešu kopiena nav monolīta un šie iedzīvotāji ir ļoti dažādi.

Tomēr arī ar tiem cittautiešiem, kas balsojuši par krievu valodu kā otru valsts valodu, nepieciešams turpināt runāt, iesaistīt viņus latviskā vidē un īstenot integrācijas politiku, teica Čigāne. Pirms referenduma dažādas diskusijas pierādīja, ka daudzi cittautieši dzīvo kopējā aizvainojuma sajūtā, ko racionāli nevar izskaidrot, tāpēc ar šiem cilvēkiem ir jārunā un jāparāda, ka profesionālus, lojālus, latviešu valodu zinošus cilvēkus nevērtē pēc etniskās piederības, norādīja Čigāne.

Kā ziņots, Latvijas pilsoņi šodienas referendumā nobalsojuši pret grozījumiem Satversmē, kas paredzēja krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē