Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dombrovskis: Negatīvais balsojums radījis investīciju aizplūšanas risku no būvniecības sektora

Saeimas negatīvais balsojums Būvniecības likuma grozījumos par termiņa saīsināšanu būvatļauju saņemšanai negatīvi ietekmēs būvniecības attīstību un investīciju piesaisti, uzskata Tautsaimniecības un agrārās komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. 

V.Dombrovskis pauda neizpratni par deputātu nevēlēšanos atbalstīt izmaiņas Būvniecības likumā, jo uz to nepieciešamību norāda ārvalstu un vietējie investori, kā arī būvnieki, nozares, pašvaldību un Ekonomikas ministrijas pārstāvji. Tikai dienu agrāk, 16.janvārī, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija konceptuāli atbalstīja šos grozījumus. Šodien daļa frakcijas „Vienotība” deputātu nobalsoja pret izmaiņām, tāpēc vairākuma balsu trūkuma dēļ likumprojekts netika tālāk virzīts. 

Jāatzīmē, ka Būvniecības likuma grozījumus izstrādāja Ekonomikas ministrija, saskaņā ar Ministru prezidenta, kas pārstāv partiju „Vienotība”, rezolūciju. 

Pašreizējais būvniecības regulējums paredz, ka celtniecības darbi jāaptur brīdī, kad tiesā saņemta informācija par būvatļaujas apstrīdēšanu. Šāda kārtība praktiski atļauj iesaldēt jebkuras būves celtniecību, kas palielina investoru aizplūšanas risku no būvniecības sektora un valsts. 

„Kārtība, kādā tiek apstrīdētas būvatļaujas, ir būtisks nozares attīstības priekšnoteikums. Ārvalstu investoru padome Latvijā daudzkārt ir brīdinājusi, ka, ja šī problēma netiks atrisināta, tad tiks pazaudētas investīcijas,” norāda V.Dombrovskis.

Lai tiesvedība neilgtu gadiem, Ekonomikas ministrija piedāvāja saīsināt pieļaujamo būvniecības atļauju apstrīdēšanu līdz vienam mēnesim. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē