Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dombrovskis: Panākts progress sarunās ar Grieķiju

Pēc Rīgā notikušās Eirogrupas sanāksmes vērojams zināms progress sarunās ar Grieķiju, norāda Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Dombrovskis norādīja, ka pēdējās nedēļas laikā vērojams zināms progress, turklāt ļoti intensīvi turpinās tehniskās sarunas ar Grieķiju.

"Acīmredzot Grieķijas valdība Eirogrupā izskanējušo signālu ir sadzirdējusi un sākusi aktīvāk rīkoties. Laika gan ir ļoti maz," atzina EK viceprezidents, piebilstot, ka pašlaik galvenais orientējošais faktors ir pašas Grieķijas finanšu situācija.

"Pašreiz īsā laikā jāatgūst tas, kas vairāku mēnešu laikā netika izdarīts. Ir jāmēģina atgūt nokavēto laiku, parādot strukturālo reformu plānu, kā arī strādāt pie programmas nosacījumu izpildes," viņš norādīja, piebilstot, ka viens no nākamajiem galvenajiem atskaites punktiem būs 11.maijā Briselē plānotā Eirogrupas sanāksme.

Dombrovskis aģentūrai LETA jau iepriekš norādīja, ka Rīgā notikušajā Eirogrupas sanāksmē paustas bažas par progresu Grieķijas tehniskajās sarunās.

"Tehniskām sarunām ir jāturpinās. Tās ir jāpaātrina, lai veiksmīgi pabeigtu esošo glābšanas programmu," tolaik skaidroja Dombrovskis, norādot, ka tas ir skaidrs Eirogrupas mērķis. Viņš arī aicināja kliedēt bažas par citiem iespējamajiem variantiem, uzsverot, ka uzmanība tiek pievērsta tieši šim plānam, nevis kādam citam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē