Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dombrovskis: Reformu partijai turpmāk primārais būs nacionālais līmenis jeb gaidāmās Saeimas vēlēšanas

Reformu partijai (RP) primārais ir nacionālais līmenis jeb gaidāmās Saeimas vēlēšanas un saistībā ar tām politiskā spēka iekšienē tiks meklēts un vērtēts jauns priekšsēdētājs, kurš nākotnē būs arī Ministru prezidenta amata kandidāts, sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis.

Vaicāts, vai šāda pieeja nav kā atbilde neveiksmīgajiem Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāta meklējumiem un sliktajām izredzēm pašvaldību vēlēšanās zemā reitinga dēļ, Dombrovskis atbildēja, ka RP prioritāte visu laiku ir bijis nacionālais līmenis.

Potenciālais partijas nākotnes līderis varētu būt, piemēram, kāds no RP pašreiz deleģētajiem ministriem - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts vai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP). Vaicāts par savu iespēju kļūt par partijas līderi, RP frakcijas priekšsēdētāja vietnieks pieļāva arī šādu iespēju.

Viņš norādīja, ka partijas līderim ir pakāpeniski jāizaug, parādot un apliecinot sevi ar darbiem. Savukārt bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, kuram tika piedāvāts RP Rīgas mēra kandidāta statuss, esot vēlējies, lai pārmaiņas partijā notiktu straujāk, sacīja Dombrovskis, nekomentējot, vai Bondars vēlējies uzreiz kļūt par partijas līderi.

Politiķis skaidroja, ka RP pašlaik iet no viena cilvēka partijas statusa uz vairāku personu komandu. Pašlaik politiskajam spēkam nav skaidra jauna līdera, bet ir vairākas iepriekš minētās spilgtās personības. Partijas līderis gan varētu būt arī kāds līdz šim nenosaukts cilvēks.

Pašreizējais partijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers pieļāvis, ka savu amatu varētu saglabāt līdz vasarai, kad būs teorētiska iespēja ievēlēt jaunu līderi.

Kā ziņots, līdz šim RP koncentrējusies uz Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāta meklēšanu.

Jau vēstīts, ka Bondars nolēmis patlaban nesadarboties ar RP, jo RP vēlas veikt pārmaiņas soli pa solim, bet viņš uzskata, ka pārmaiņas jāveic daudz straujāk. RP Rīgas mēra amata kandidātu plāno nosaukt dažu nedēļu laikā, 7.janvārī žurnālistiem sacīja RP līderis Valdis Zatlers.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē