Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Dombrovskis: Ušakovs un Ameriks cenšas atkārtot to, ko Kalvītis – gāzi grīdā, dzīvošana pāri līdzekļiem

Partijai Vienotība kopā ar pārējām labēji centriskajām partijām ir labas izredzes uzvarēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā, uzskata premjerministrs Valdis Dombrovskis (V).

Premjers atsaucās uz socioloģiskajām aptaujām, kas liecina, ka Vienotība, Reformu partija un nacionālā apvienība Rīgā kopumā varētu saņemt vairāk balsu nekā Saskaņas centrs, kas nozīmē, ka Vienotība var cīnīties par to, lai mainītu Rīgas domes koalīciju un varētu strādāt pie Rīgas attīstības.

"[Rīgas mēra Nila] Ušakova (SC) un [vicemēra Andra] Amerika (GKR) tandēms Rīgas mērogā cenšas atkārtot to, ko [bijušais premjerministrs Aigars] Kalvītis un Tautas partija pirms dažiem gadiem centās īstenot valstī, – gāzi grīdā, tērēšana un dzīvošana pāri līdzekļiem. Redzējām, kā tas beidzās un cik ilgs laiks bija vajadzīgs, lai pēc tam tiktu no krīzes ārā. Rīgas finanšu un ekonomiskā pārvaldība ir jāmaina, lai tas pats Ušakova un Amerika vadībā nenotiktu Rīgā," Vienotības ideju forumā Jaunā Rīga sacīja Dombrovskis.

Premjerministrs uzsvēra, ka Rīgas pārvaldība nav "lentīšu griešana vai sevis slavināšana par pašvaldības līdzekļiem, bet arī uzņēmdarbības veicināšana, finanšu piesaiste, darba vietu radīšana un laba izglītība".

Kā ziņots, trešdien ideju forumā tiek prezentēts Vienotības redzējums par Rīgas nākotni un iezīmētas vēlēšanu programmas vadlīnijas.

Vienotība kā savu mēra kandidātu Rīgas mēra amatam virza Sarmīti Ēlerti. Pēc viņas domām, vislielākais izaicinājums Vienotībai nākamajā gadā būs pārliecināt, ka iespējama labāka Rīga, jo patlaban tā ir neizmantoto iespēju pilsēta.
Rīgas potenciāls ļauj tai būt gudras ražošanas pilsētai, ne tikai tirgošanās centram, uzskata politiķe. Viņa piebilst, ka patlaban Rīga nestrādā pie investīciju piesaistes, tai nav inovāciju atbalsta politikas, radošo industriju inkubatora. Tāpat Rīga neesot uzņēmusies atbildību ne par vienu nacionāla līmeņa kultūras iestādi. "Rīga nav pelnījusi būt par pēcpadomijas oligarhu izklaižu un pelēko darījumu centru. Rīgai jākļūst par jauno Ziemeļu zvaigzni," iepriekš partijas kongresā pauda Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē