Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dzintars: NA necenšas iegūt vēl vienu ministra amatu vai gāzt valdību

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) saistībā ar demogrāfijas jautājumu necenšas iegūt vēl vienu ministra amatu vai gāzt valdību, sacīja VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Spekulācijas par VL-TB/LNNK it kā esošajām iecerēm iegūt papildu ministra portfeli vai gāzt valdību esot tikai centieni novērst uzmanību no būtiskākā. "Šobrīd jautājums ir, vai valdība pildīs dotos solījumus attiecībā uz demogrāfiju, vai demogrāfijas prioritāte izpaudīsies arī skaitļos vai arī nē," uzsvēra Dzintars.

Viņš norādīja, ka nacionālā apvienība drīzumā informēs plašsaziņas līdzekļus par jauniem priekšlikumiem, kur ņemt līdzekļus demogrāfijai 2013.gada budžetā.

VL-TB/LNNK iepriekš norādīja, ka nepieciešamos līdzekļus demogrāfijas problēmu risināšanai var iegūt no tiem ārvalstniekiem, kuri saņem uzturēšanās atļaujas, Latvijā iegādājoties nekustamo īpašumu. Tiek rosināts ieviest arī nodokli bankām, piemēram, par veiktajām transakcijām, kā arī ņemt naudu no valstij piederošo uzņēmumu dividendēm.

Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis, kurš par šiem priekšlikumiem iepriekš bija izteicis argumentētu skepsi, ceturtdien aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik tiek gaidīta informācija no ministrijām par summām, kuras būs iespējams iegūt, realizējot šīs idejas. Pēc iepazīšanās ar šiem datiem būs iespējams paust konkrētāku viedokli, skaidroja Vienotības frakcijas priekšsēdētājs.

VL-TB/LNNK neesot atkāpusies no neviena priekšlikuma demogrāfijas jomā, taču pēc summu precizēšanas finansiālās prasības demogrāfijas jomā sarukušas par vairākiem miljoniem latu, vienlaikus prasot mainīt atsevišķas valdības ieceres un aizstāt ar savējām.

VL-TB/LNNK līdz šim bija aicinājusi nākamā gada budžetā iekļaut 31,6 miljonus latu, bet, ņemot vērā budžeta projektā jau pašlaik iekļautos izdevumus, kā arī precizētos aprēķinus, pašlaik papildus vēl nepieciešamā summa mērāma 16 miljonos latu. Saskaņā ar nacionālās apvienības plāniem demogrāfijas jomai kopā tiks piešķirti par vairākiem miljoniem latu lielāka summa.

Kā ziņots, Zaķis un Dzintars apšauba, ka demogrāfijas jautājuma dēļ varētu krist Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) vadītā valdība.

Dzintars norādīja, ka viņu prioritātes ir mērķmaksājums bērnudārziem un to pieejamība, neapliekamā minimuma par apgādībā esošajiem bērniem celšana, māmiņu algas bērniem līdz 1,5 gadu vecumam un pakāpeniska minimālās māmiņu algas celšana.

VL-TB/LNNK brīdinājusi koalīcijas partnerus, ka no demogrāfijas priekšlikumu atbalstīšanas esot atkarīgs, vai nacionālā apvienība atbalstīs nākamā gada budžetu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē