Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Eksperti: Rīgai jākļūst par ietekmīgu tranzīta mezglu Ķīnas satiksmē ar Eiropu

Rīgai jākļūst par ietekmīgu tranzīta mezglu Ķīnas satiksmē ar Eiropu, šodien VAS Latvijas dzelzceļš rīkotajā konferencē Globālās transporta kustības izaicinājumi uzsvēra eksperti no Vācijas, Ķīnas, Indijas un Latvijas.

Rīgas priekšrocības kravu transportēšanā uz citām Eiropas valstīm, kā arī dažādu transporta savienojumu risinājumu iespējas konferencē uzsvēra uzņēmuma „DHL Global Forwarding Greater China” augstas pievienotās vērtības pakalpojumu vadītājs Zafers Engins. Tiesa, joprojām nepieciešams palielināt robežu kapacitāti Eiropas teritorijā, vienādot muitas dokumentāciju un izveidot vienotu termināļu sistēmu, uzskaitīja Engins. "Nākamajos divos, trīs gados tirgus attīstīsies vēl ātrāk, un mēs varēsim runāt par daudz plašāku vilcienu satiksmi,” norādīja DHL eksperts.

Ņemot vērā, ka Baltkrievijā top loģistikas centrs Lielais akmens un Duisburgas osta gan tajā, gan citos maršrutos piedāvā dažādus integrētus risinājumus, Latvijai ir lieliska iespēja pieslēgties šiem punktiem, organizējot dzelzceļa kravu ceļu no Ķīnas uz Skandināviju caur Rīgu. To atzina „Duisburger Hafen AG” korporatīvās un stratēģiskās attīstības vadītājs Larss Nenhauss. „Apmeklējot Rīgas brīvostu, redzējām, ka iespēja nodrošināt satiksmi starp Rīgu un Minsku ir lieliska. Rīgai ir visas izredzes spēlēt izšķirošo lomu tranzīta nodrošināšanā starp Ķīnu un Eiropu,” pauda Nenhauss.

Atgādinot, ka vēsturiskas saites vieno arī Indiju un Latviju, Indijas Kravu pārvadātāju federācijas priekšsēdētāja vietnieks Šankars Šinde uzsvēra Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, kuru izmantojot Indija var apgūt jaunus tirgus Rietumeiropā un Ziemeļeiropā.

Rezumējot ekspertu atziņas par Latvijas lomu starptautiskajā kravu pārvadājumu sistēmā, uzņēmuma Riga Container Terminal valdes priekšsēdētājs Valdis Andersons uzsvēra, ka transporta nozare ir ceļā uz pārmaiņām, un Latvija pirmo soli Jaunajā Zīda ceļā spēra pagājušā gada novembrī, kad Rīgā ieradās pirmais testa konteinervilciens no Ķīnas. "Latvijai ar tās neaizsalstošajām ostām ir milzīga kapacitāte, kas ļauj dubultot esošos apjomus,” norādīja Andersons. Viņš uzsvēra, ka Latvija var piedāvāt gan ilggadēju pieredzi kravu pārvadājumos, gan arī profesionālus pakalpojumu sniedzējus, kļūstot par visa reģiona loģistikas izcilības centru.

Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, šodien notika ikgadējā LDz rīkotā konference Globālās transporta kustības izaicinājumi, kas pulcēja nozares ekspertus no 35 pasaules valstīm, kuri diskutēja par to, kā norises pasaulē – politikā, ekonomikā, zinātnē un sabiedrībā – ietekmē transporta nozari, un kā tās izmantot nozares attīstības labā.

Top komentāri

Bla bla bla
B
kamēr mūsējie 20 gadus maļ vienu un to pašu, par mega super ģeogrāfisko stāvokli , tikmēr pārējie klusi un mierīgi būvē termināļus, integrējas pārvadājumu shēmās , kuras visies iet garām Latvijai. Jautājums: kam ir izdevīgi visu laiku pūst miglu acīs par izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli un neko nedarīt??????
Reksis
R
Sapņot jau var, taču rekomendēju atsvaidzināt ģeogrāfijas zināšanas. Nu kaut vai internetā apskatīt Eirāzijas kontinenta karti
Toms
T
Latvija, Riga ar laiku klus gan ka ietekmiga tranzitvalsts un ari ka attistita labklajibas valsts tikai ja tiks veikts noteikti darbi Latvijas valsti un tas ir, ja tiks tiesati un ar publiski naves sodu soditi Latvijas valsts izlaupitaji un latviesu tautas slepkavas kuri pedejos 27 gadus nesoditi veic noziegumus; Godma, Gailis, Birkavs, Riekstins, Skele, Lembergs, hiensuns Lesinskis/slesere, Kalvitis, Berzini, Demakova, Muizniece, Repse, .....,.....,
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas spēles ar nodokļiem

Pagājušajā nedēļā, kad sabiedrības uzmanība koncentrējās uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, izskanēja runas par iespējamo pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes paaugstināšanu

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē