Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eksperts: Lietu internets slēpj sevī ļoti lielus draudus

Lietu internets slēpj sevī ļoti lielus draudus, un pie kaut kāda vērā ņemama drošības līmeņa nonāksim, izejot cauri daudzām nepatīkamām situācijām, intervijā aģentūrai LETA sacīja SIA Datoru drošības tehnoloģijas mārketinga direktors Valdis Šķesters.

"Lietu internets slēpj sevī ļoti lielus draudus. Domāju, te atkal būs tā situācija, ka mēs iziesim tam cauri, uzdauzot punus, kā parasti. Tāpat bija tad, kad saskārāmies ar pirmajām lielajām "Windows" datoru epidēmijām, kas iezīmēja nepieciešamību pēc antivīrusa kā obligāta rīka. Toreiz arī bija tā, ka varēja stāstīt līdz pagurumam, bet tikai atsevišķas organizācijas pirka antivīrusus, tas bija tāds ekskluzīvs produkts," sacīja Šķesters.

Viņš norādīja, ka līdz ar lietu internetu internetā nokļūst ļoti daudz ierīču, kuru ražotājiem ir vāja izpratne par problēmām un to, kā realizēt drošību. "Redzu, ka būs periods, kad būs daudz incidentu, kas būs brīžam komiski, brīžam ļoti nepatīkami, un caur tiem mēs nokļūsim līdz sakārotākai videi," prognozēja eksperts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē