Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eksperts: PBK popularitātes pieaugums varētu būt saistīts ar cilvēku interesi par propagandas izpausmēm

Pirmā Baltijas kanāla (PBK) popularitātes pieaugumu pagājušajā mēnesī varētu būt ietekmējusi iedzīvotāju interese par sacelto ažiotāžu ap PBK kanālā demonstrēto "propagandu" saistībā ar notikumiem Ukrainā, šādu minējumu sarunā ar biznesa portālu Nozare.lv izteica mediju eksperts Pauls Raudseps.

Pēdējā laikā "cilvēki ir tik daudz dzirdējuši par Krievijas kanālos pausto propagandu, ka tīri aiz intereses paši grib redzēt, kā tas īsti ir. Šādu viedokli vismaz esmu dzirdējis no saviem draugiem un paziņām", norāda Raudseps, uzsverot, ka šis iemesls, protams, ir tikai minējums, lai gūtu precīzu atbildi, "būtu jājautā pašiem šī kanāla skatītājiem".

Kā ziņots, martā skatītākais televīzijas kanāls bijis TV3, bet otrajā vietā ar strauju pieaugumu ierindojies PBK, liecina pētījumu kompānijas TNS jaunākie dati.

PBK, salīdzinot ar februāri, piedzīvojis vislielāko kāpumu, tā skatīšanās daļa pieaugusi par 2,3%, sasniedzot 10,6%.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien ierosinājusi administratīvo pārkāpumu lietu par iespējamiem likumpārkāpumiem PBK ziņu sižetos.

Kā biznesa portālu Nozare.lv informēja NEPLP, pieņemts lēmumu sākt lietvedību administratīvo pārkāpumu lietā par iespējamiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) pārkāpumiem SIA Pirmais Baltijas kanāls programmā PBK raidījuma Laiks sižetos par notikumiem Ukrainā laika posmā no 2014.gada 25.februāra līdz 4.martam.

Tāpat NEPLP pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla Rossija RTR retranslāciju Latvijā par pārkāpumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē