Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Elksniņš vēršas pie ģenerālprokurora saistībā ar KNAB rīcību

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņas centrs) ir vērsies pie Latvijas Republikas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ar sūdzību par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcību saistībā ar viņa un Saeimas deputāta Romāna Naudiņa iesniegumu KNAB par iespējamo korupciju AS Sadales tīkls (ST) iepirkumos. 

“KNAB atbilde lieku reizi pierāda, ka birojs nav spējīgs veikt vispusīgu un objektīvu izmeklēšanu, pamatojoties uz saņemto informāciju. Tā vietā tas vienkārši “futbolē” iesniedzējus. Acīmredzot KNAB prot izmeklēt tikai tās lietas, kurās kādu ir noklausījies vai inscenējis kukuļa došanu,” norāda Saeimas deputāts. 

KNAB atbildē deputātiem ir norādīts, ka iesniegumā minētos faktus birojs ir pieņēmis zināšanai un savas kompetences ietvaros nepieciešamības gadījumā izmantos turpmākā darbā. 

“KNAB rīcība, izskatot mūsu iesniegumu un nepieņemot lēmumu saskaņā ar Kriminālprocesa likumā paredzēto kārtību, ir pretrunā ar šī likuma normām,” uzskata Andrejs Elksniņš. 

KNAB, izskatot informāciju par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, nepieņēma nekādu lēmumu, bet pieņēma zināšanai faktus, kuri tika norādīti iesniegumā. Šāda KNAB rīcība ir pretrunā ar Kriminālprocesa likuma normām, jo likumdevējs nav paredzējis Kriminālprocesa likumā tādu iesnieguma izskatīšanas rezultātu kā “faktus pieņemt zināšanai”. Pēc iesnieguma izskatīšanas KNAB ir jāpieņem lēmums un jāpaziņo par pieņemto lēmumu iesniedzējam, uzskata Elksniņš. 

“KNAB sniegtā atbilde, ka koruptīvo darbību pazīmes netika konstatētas, ir pārsteidzīga un tāpēc neobjektīva. Aptuveni mēnesi ilgā pārbaude bija veikta pavirši, neiedziļinoties iesnieguma būtībā un neizvērtējot iesniegumā esošo informāciju,” saka deputāts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē