Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

ERAB uzteic Latvijas lēmumu savas Citadeles daļas pārdot ASV akcionāriem Ripplewood

Banka Citadele tika izveidota 2009.gadā, izdalot no valsts pārņemtās Parex bankas labos aktīvus. Valdība Parex banku pārņēma 2008.gadā un nākamajā gadā par vienu no Parex bankas akcionāriem kļuva arī ERAB.
Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kuras pārziņā arī turpmāk atradīsies 25% bankas Citadele akciju, atbalsta Latvijas valdības lēmumu tai piederošās daļas bankā Citadele pārdot ASV investoriem Ripplewood Holdings un to pārstāvja Tima Kolinsa izraudzītiem investoriem, pausts ERAB paziņojumā.

Bankas Citadele nodošana privātās rokās ir liels bankas un arī valsts panākums, Citadele ir spēcīga finanšu institūcija vienā no Eiropas straujāk augošajām ekonomikām. Tās stabilais biznesa modelis un korporatīvās pārvaldības augstie standarti ir piesaistījuši vadošu investoru, kurš apliecinājis ilgtermiņa interesi par banku, izteicies ERAB Centrālās un Austrumeiropas valstu biznesa direktors Žans-Markss Peteršmits.

Viņš arī apliecinājis, ka ERAB plāno bankas nākamajā attīstības fāzē saglabāt savā īpašumā tai piederošo Citadeles akciju daļu, kam gan vēl nepieciešams ERAB direktoru valdes akcepts.

Pašlaik Latvijas valsts īpašumā ir 75% mīnus viena bankas Citadele akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder ERAB.

Jau vēstīts, ka valdība šonedēļ akceptējusi ASV fonda Ripplewood Holdings izteikto bankas Citadele iegādes piedāvājumu.

Valstij piederošās bankas Citadele daļas pārdos starptautiskajiem investoriem un Ripplewood Holdings būs viens no tiem. Pašlaik Latvijas valstij pieder 75% Citadeles akciju un 25% - ERAB. Saskaņā ar jauno vienošanos 25% akciju piederēs ERAB, 25% - Ripplewood Holdings, bet 50% - kādiem pašlaik nenosauktiem Ripplewood izraudzītiem investoriem, kas arī būšot no ārvalstīm.

Ripplewood Holdings pārstāvis Tims Kolinss pastāstīja, ka atzinīgi vērtē līdz šim Citadeles vadība spējusi paveikt būtisku darbu sarežģītos apstākļos. Viņš ir cerīgs par bankas attīstību ne tikai Latvijā, bet arī plašāk šajā Eiropas reģionā. Kolinss pastāstīja, ka ir izveidojis investoru grupu, lai iegādātos visas valsts daļas Citadelē. Investoru grupā ir dažādu valstu pārstāvji ar plašu pieredzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē