Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Erts: Visticamāk, Ķīļa iespējamā atkāpšanās mazinās izglītības reformu sparu

Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa iespējamā atkāpšanās no sava amata, visticamāk, mazinās sparu ar kādu bija aizsāktas reformas izglītībā, pirmdienas rītā _Latvijas Radio _intervijā sacīja portāla manabalss.lv pārstāvis Jānis Erts.

"Ar ministra maiņu politiskā griba krietni samazināsies. Lai to visu darītu [reformētu izglītības nozari], ir jābūt lielam sparam. Tas nebūs rozēm kaisīts ceļš," sacīja J.Erts.

Kā ziņots, R.Ķīlis plānojis pirmdien ierasties uz Reformu partijas (RP) valdes sēdi, kurā viena no sarunas tēmām būs aktuālais jautājums par R.Ķīļa darbību ministra amatā. Kā iepriekš sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis, izvērtējot ārstu norādījumus, tuvāko nedēļu laikā RP tiks pieņemts kopīgs lēmums, vai R.Ķīlis varēs turpināt darbu izglītības un zinātnes ministra amatā.

J.Erts intervijā sacīja, ka R.Ķīlis nācis ar politisku vēlmi mainīt augstākās un pārējās izglītības sistēmu, taču viņš nav pamanījis visus zemūdens akmeņus, ar kuriem viņam bija jāsaskaras sava darba laikā. Daudzas izglītības organizācijas vēlējās lietas darīt citādāk, ko savukārt savās interesēs izmantoja politiskie konkurenti.

J.Erts uzskata, ka viena no R.Ķīļa kļūdām bija asā komunikācija, piemēram, noniecinot ne sevišķi augsto Latvijas izglītības līmeni. Itin bieži organizācijas, izdzirdot kādu no R.Ķīļa idejām, uzreiz dabiski iestājās "pret" pozīcijā, tādējādi mazinot reformu sparu un zaudētāji galu galā ir visi.

Savukārt Latvijas Studentu apvienības prezidents Mikus Dubickis uzsver, ka apvienība ministra amatā turpmāk vēlētos redzēt cilvēku, kurš ieklausās citos un ir atvērts dialogam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē