Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Futbols par 700 tūkstošiem

Atkal jau sākas vecā dziesma no gala – tādas pārdomas rodas, vērojot, kā daudzas amatpersonas cenšas slāpēt "tiesiskās liesmas" pēc Jūrmalas nelegālajā izgāztuvē nodzēstā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka. Lai arī pagaidām visas atbildīgās iestādes un amatpersonas aizgūtnēm stāsta, ka SIA Prima M apsaimniekotā nelegālā izgāztuve jau kopš pagājušā gada augusta bijusi zināma un tika īstenots tiesiskais process, lai pārkāpumu novērstu un izgāztuvi likvidētu, tomēr šobrīd visu atbildīgo dienestu "veiksmīgais darbs" nodokļu maksātājiem ir izmaksājis visai iespaidīgu naudas summu, proti, 700 tūkstošu eiro. Turklāt pašreizējās pazīmes ļauj droši nojaust, ka šo summu, vismaz pilnā apmērā, valsts nekad neatgūs.

Nožēlojami noskatīties arī pašreizējā "futbolā", ko spēlē Valsts vides dienests (VVD) un Jūrmalas pašvaldība, aizgūtnēm stāstot, kā viens otru informējuši, apsekojuši, protokolus rakstījuši, respektīvi, manā izpratnē muļļājušies uz vietas, kamēr viss beidzies ar milzīgu ugunsgrēku 1,2 hektāru platībā, par kura sekām un ietekmi uz cilvēku veselību un apkārtējo vidi vēl varētu diskutēt, lai gan šobrīd sabiedrību mierina, ka viss ir normas robežās.

Gan jau policijai izdosies noskaidrot, kāpēc ugunsgrēks izcēlās tieši 19. jūnijā – nedaudz vairāk nekā mēnesi pirms termiņa, kad Prima M bija jālikvidē nelegālā miskaste. Tomēr visā šajā stāstā ir kāda traģikomiska nots. Proti, ja jau no sākta gala VVD – kā to apgalvo dienesta vadītāja Inga Koļegova – bija konstatējis, ka šajā teritorijā notiek nelegālas darbības un ka Prima M atkritumu glabāšanai nebija nekādu atļauju, – kā tiesiskā valstī ir iespējama situācija, ka persona var mierīgi pārkāpt likumu, bet tad, kad tai pieprasa savas darbības pārtraukt, vēl sūdzas tiesā, tajā pašā laikā nelikumības nenovērš? Varētu saprast, ja būtu bijušas izsniegtas nepieciešamās atļaujas un strīds būtu par to apturēšanu konstatēto pārkāpumu dēļ, bet šobrīd sanāk, ka ikviens jebkurā vietā bez jebkādām atļaujām var ierīkot jebkāda mēroga miskasti un viņam neviens neko nevar padarīt. Tad jau ikviens pieķertais likumpārkāpējs tā vietā, lai stātos likuma priekšā, var ātri doties uz tiesu un apstrīdēt jebko un jebkuru. 

Ja šādu situāciju pieļauj pašreizējie normatīvi, tā ir rupja atbildīgo amatpersonu neizdarība, kas radījusi bumbu ar laika degli. Tā vienkārši nedrīkst būt, ka valsts ir bezspēcīga pret tiem, kuriem uz likumu ir uzspļaut. Ir jābūt mehānismam, kas ātri un efektīvi sadod pa pirkstiem pārkāpējam, nevis liek gadu muļļāties, kamēr viss beidzas teju ar vides katastrofu. 

Top komentāri

MM
M
Šajā futbolā IR LAIKS PENDELĒM !!
lai koļegova
l
maksā, herhards, truksnis, visi, kuri to pieļāva un izlikās neko neredzam
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē