Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ģenerālprokurors saredz pietiekami daudz atbilstošu pretendentu uz KNAB priekšnieka amatu

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers uzskata, ka Latvijā ir pietiekami daudz atbilstošu pretendentu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu.

Kalnmeiers, kurš ir KNAB priekšnieka amata atlases komisijas loceklis, aģentūrai LETA neatklāja iemeslus, kādēļ neviens no pretendentiem netika virzīts otrajai kārta, vien atrunājoties, ka visi jautājumi saistībā ar notikušo konkursu ir uzdodami komisijas priekšsēdētājam Valsts kancelejas direktoram Mārtiņam Krieviņam. Arī Krieviņš kandidātu noraidīšanas iemeslus skaidrot atteicās.

Atbildot uz jautājumu, vai Latvijā vispār ir kāds atbilstošs pretendents uz KNAB priekšnieka amatu, Kalnmeiers atbildēja: "Noteikti ir, un ne viens vien."

Ģenerālprokurors gan nenoliedza, ka ne vien KNAB, bet visās tiesībaizsardzības un tiesu varas iestādēs ir neatbilstoša atalgojuma sistēma un tā neveicina kvalificētu darbinieku piesaisti.

KNAB priekšnieka amata atlases komisija uz konkursa otro kārtu nolēmusi nevirzīt nevienu no pretendentiem. Konkursā bija pieteicies arī pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, kuram 17.novembrī beidzas pilnvaru termiņš. Saskaņā ar likumu, beidzoties Streļčenoka amata pilnvarām 17.novembrī, viņa vietā līdz jauna priekšnieka apstiprināšanai būtu jāieceļ viens no diviem biroja priekšnieka vietniekiem.

Konkursa komisija šodien izvērtējusi pretendentu iesniegtos dokumentus, no Satversmes aizsardzības biroja saņemto informāciju un vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu, ka konkursa otrajai kārtai netiek virzīts neviens pretendents. Tas nozīmē, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu ir beidzies bez rezultāta. Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) lūgts izsludināt jaunu konkursu.

Kopumā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi. Aģentūrai LETA bija zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, bijušais Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks Rihards Bunka. Neoficiāli arī bija zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un Iekšējās drošības biroja Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks Iļja Boronovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē