Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Godmanis: Lauksaimniecības jomā Latvija cīnās par līdzvērtīgu partnerību

Jautāts, vai Latviju Eiropas Savienībā (ES) uztver par līdzvērtīgu partneri, ekspremjers un Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis atzina: „Cīnāmies.” Šādu pozīciju Godmanis pauda TV3 Ziņu dienesta cikla „ES un mēs” noslēdzošajā raidījumā „Normas”.

„Mēs sākām ar 25% no mums pienākošā, cīnījāmies līdz 2013. gadam, tagad atkal cīnamies, lai nebūtu pēdējie. Lauksaimniecības jomā mēs cīnāmies par līdzvērtīgu partnerību,” ar rūgtumu atzina Godmanis.

Viņam pretī sēdās par lauksaimniecību tieši atbildīgā Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete. Lai arī Latvijas zemnieki no daudzgadu budžeta samita Briselē atgriezās vīlušies, Kalniete teic: „Mēs tiešām esam panākuši vairāk nekā, es atzīšos, ar savu starptautisko pieredzi klusībā, nevienam nesakot, es cerēju.”

Latvijas prasību – 80% no Eiropas vidējā tiešmaksājumu līmeņa – sasniegt nav izdevies, taču Kalniete uzskata, ka „sarunās katrs iet ar savām maksimālajām prasībām, un visi arī labi apzinās, ka reti izdodas šīs prasības izpildīt”.

Kalniete diskusijā skaidroja, kāpēc tiešmaksājumu izlīdzinājumu nav izdevies panākt: „Ļoti viegli ir prasīt taisnīgumu, bet, ja taisnīgums ir jāīsteno uz citu rēķina, to neviena valdība nevar atgriezties mājās un teikt – saņēmāt 600, tagad saņemsiet 300.”

Kas attiecas uz otru sāpīgo ES regulēto nozari – zivsaimniecību – Godmanis aizstāvēja Briseles politiku: „Jūras zivis ir jākvotē. Padomju laikā tāda jēdziena nebija. Tralēja un zvejoja, līdz nekā vairs nebija, bet šīs kvotas ir cilvēcīgas. Varbūt nav augošas, bet katram savas ir izcīnītas.”

Arī Kalniete bija vienisprātis, ka zvejas kvotas ir nepieciešamas: „ Ja tā nedarītu, tad vēl pēc pāris gadiem nebūtu ne lašu, ne mencu, ko zvejot.”

Uz jautājumu, vai Latvijas zvejniekciemos kūpinātas butes vēl varēs nopirkt, Kalniete atbildēja: „Nekur tā vairs nevar.”

TV3 Ziņu dienesta projekts „ES un mēs” četru mēnešu garumā pievērsās četriem problēmu lokiem – Eiropas virzībai uz federatīvu iekārtu, Latvijas ceļam uz eirozonu, Eiropas nāciju kokteilim un Briseles normu diktātam.

Top komentāri

Sīmanis
S
Dienai ļoti patīk atkal un atkal atgriezties pie "vecā šivermaņa" Godmaņa, kam nevis par kaut ko vēl jārunā, bet nopietni jāatskaitās Latvijas sabiedrībai par Latvijas nacionālā īpašuma izšeftēšanu 90. gadu sākumā un par Parex afēru. Tāpat Latvijas sabiedrībai jāzina, kā kungs tika par eiroparlamentārieti. Vai tāpēc, lai iegūtu tiesisko imunitāti un nebūtu jāatbild pēc likuma savas tautas priekšā?
Tā ir Latvijā
T
Rēgs kura vadībā atstāja Latvijā virsnieku kontingentus 80 tūkstošu apmērā. Rēgs kura vadībā izplānoja Latvijā iznīcināt ekanomiku. Rēgs kura darbības rezultatā Latvijas Tauta klīst uz svešm zemēm lai varētu izdzīvot...
vot
v
Vai tiešām šim cilvēkam nav kauns rādīties televīzijā un presē,jo ne jau Vienotība izputināja Latviju,bet tieši šis tips un viņam līdzīgie Šķēle,Kalvītis Slakteris,Lembergs u.c
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē