Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Igaunijas ministrs: Krievijas politologa idejas par Baltijas okupēšanu ir absurdas

Krievijas politologa Mihaila Aleksandrova idejas, ka Krievijai vajadzētu okupēt Baltijas valstis, lai nodemonstrētu savu varu, ir absurdas un apkaunojošas, sacīja Igaunijas aizsardzības ministrs Urmass Reinsalu, vēsta Postimees Online.NVS Valstu institūta Baltijas nodaļas vadītājs, bijušais diplomāts Aleksandrovs savā interneta blogā šonedēļ izteicies, ka gadījumā, ja no rietumvalstu puses bez ANO Drošības padomes akcepta notiktu militāra intervence Sīrijā, Krievijai vajadzētu ievest savu karaspēku Baltijas valstīs.

"Ķīmisko ieroču pielietošana Sīrijā ir ārkārtīgi traģisks notikums, un visa starptautiskā sabiedrība patlaban konsolidējas, lai nepieļautu tās atkārtošanos. Tāpēc ir absurdi un apkaunojoši reducēt pasaules sabiedrības bažas par ķīmisko ieroču izmantošanu līdz ģeopolitiskām varas spēlēm," norādīja Reinsalu."Cita starpā tas novērš uzmanību no galvenā jautājuma, un tas ir - nepieļaut Sīrijas civiliedzīvotāju ciešanu turpināšanos. Primitīvās domas par okupāciju un draudēšana ar kodolieročiem būtu iederīgas senā pagātnē, un tām nav vietas šodienas pasaulē," uzsvēra ministrs.Igaunijas Ārlietu ministrija apliecināja, ka Igaunija sakarā ar Aleksandrova spriedumiem neiesniegs oficiālu notu Krievijai, jo Aleksandrovs nav oficiāla Krievijas amatpersona."Vienlaikus mēs iesakām pilsonim Aleksandrovam pievērst lielāku uzmanību savam mentālajam līdzsvaram," sacīja ministrijas preses pārstāvis.Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds, lūgts paust savu viedokli par Aleksandrova spriedumiem, atzina, ka ir "grūti komentēt murgus".Viņš sacīja, ka krievu politologs Aleksandrovs pārstāv diezgan mazpazīstamu institūtu, tāpēc viņa radikālie, neloģiskie izteikumi varētu būt saistīti ar vēlēšanos iegūt popularitāti un atpazīstamību. Aleksandrovs jau iepriekš esot paudis īpatnēju viedokli par līdzīgiem jautājumiem.Jau vēstīts, ka Krievijas politologs Mihails Aleksandrovs, NVS valstu Politikas institūta Baltijas nodaļas vadītājs, nācis klajā ar savu recepti Sīrijas krīzes atrisināšanai. Atbilstoši tai, Krievijas bruņotajiem spēkiem ieteikts gatavoties Baltijas valstu ieņemšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē