Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ikstens: Vienotības turpmākai pastāvēšanai Ķirsis būtu labāka izvēle partijas vadītāja amatam

Partijas Vienotība turpmākās pastāvēšanas kontekstā labākā izvēle politiskā spēka vadītāja amatam būtu Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, uzskata Latvijas Universitātes prorektors sociālo un tiesību zinātņu jomā Jānis Ikstens.

Ikstens aģentūrai LETA sacīja, ka no vēlēšanu viedokļa, kas esot svarīgākais partijas izdzīvošanas aspekts, Ķirsis varētu būt vispiemērotākais partijas vadības kandidāts. Eksperts gan norādīja, ka Ķirsim varētu nebūt tik liela organizatoriskā darba pieredze, kāda tā ir otram amata kandidātam - partijas priekšsēdētāja vietniekam Edvardam Smiltēnam.

"Ķirsim ir labākas izredzes, jo viņš pēdējā laikā sevi veiksmīgāk parādījis publiskajā laukā, arī salīdzinoši labi startējot Rīgas domes vēlēšanās," teica Ikstens.

Savukārt trešajam amata kandidātam - ekonomikas ministram, Ministru prezidenta biedram Arvilam Ašeradenam, kurš, kā uzsvēra Ikstens, ir pieredzējis politiķis, varētu trūkt laika partijas darbam, taču, ņemot vērā partijā notiekošo šķelšanos, tam būtu jāvelta daudz laika un spēku.

"Tas būtu jauks žests virzīt cilvēku ar uzņēmējdarbības un politisko pieredzi, bet nedomāju, ka viņam būtu daudz laika, ko veltīt partijai," sacīja politologs.

Savukārt Smiltēna "ņemšanās ap [Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Solvitu] Āboltiņu", kas neesot guvusi partijas vadības atbalstu, Ikstena ieskatā neliecinot par augstām izredzēm tikt ievēlētam partijas vadītāja amatā.

Uz jautājumu, vai minētās personas ir labākie iespējamie partijas vadītāja amata kandidāti, Ikstens uzsvēra, ka šim amatam svarīgi virzīt tādu cilvēku, kas arī pats vēlas tādu amatu un kas pats gatavs ieguldīt darbu. "Piemēram, [iekšlietu ministrs Rihards] Kozlovskis nav gatavs acīmredzot to darīt," piebilda Ikstens.

Kā ziņots, uz Vienotības valdes priekšsēdētāja amatu izvirzītas Ašeradena, Smiltēna un Ķirša kandidatūras, aģentūru LETA informēja Vienotības pārstāve Elīna Bīviņa.

Oficiāli noteiktais pretendentu izvirzīšanas termiņš noslēdzās 14.augustā, taču kandidatūras uz valdes priekšsēdētāja amatu vēl būs iespējams izvirzīt arī partijas kongresā 19.augustā, kad notiks Vienotības vadības vēlēšanas.

Top komentāri

Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Protams, PRINCIPAA vareetu teikt, ka man ir 'pie vienas vietas', bet diemzheel (!!!) taa sauktaa 'Vienotiiba' ir (bija) sevii 'uzsuukusi aptuveni (IMHO) 80% no Latvijas Republikai lojaalajiem politiskajiem un sociaalajiem speekiem.'. Mees nedrrikstam pieljaut, ka shis politiskais speeks tiek zaudeets. Vienalga, ar kaadu nosaukumu. Nekaadaa gadiijumaa. Kaut kaada izdraazta, menstruaalaas pauzes paarnjemta 'jaaboltinja' nav raadiitaajs!!! Mees nedriikstam zaudeet 'samazgu centra' urlaam un latvaanjiem, pljushakoviem, endzinjiem, ameerikjiem un citiem vanjkaam-urlaam!!!
doma
d
Mironi plāksteris neglābs:))))
lauki
l
Maz jēgas ir spekulācijām no malas vai pat SO vadītāja kandidatūras piedāvājumiem. Parasti tādi piedāvājumi izriet tikai no rakstītāju vai "tautas" simpātijām, pie tam aktīvākie žinātāji" ir arī tie paši lielākie muldoņas. Izvēle būtu jāatstāj tikai partijas biedru ziņā, tikai tad var cerēt uz komandas darbu un pozitīvu rezultātu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē