Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ikstens: Šī kandidatūra ir nesalīdzināmi mazāk pazīstama par citām partijas apspriestajām

Reformu partijai, izvirzot sabiedrībā mazpazīstamu Rīgas mēra amata kandidāti, varētu būt grūtības galvaspilsētā pārvarēt piecu procentu barjeru šovasar gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, portālam Diena.lv sacīja politologs Jānis Ikstens.

"Man šķiet, ka šī kandidatūra ir nesalīdzināmi mazāk pazīstama, salīdzinot ar abām citām partijas apspriestajām kandidatūrām. Pavļutam bija reālas izredzes dabūt Reformu partiju pāri piecu procentu barjerai, bet par citiem kandidātiem man ir šaubas", sarunā ar portālu Diena.lv sacīja politologs Jānis Ikstens.

Tiesa, viņš arī norādīja, ka Inga Antāne, strādājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, ir saskārusies ar pašvaldību problēmām un šī pieredze viņai var noderēt cīņā par Rīgas mēra krēslu. "Tie programmatiskie paziņojumi, kas vakar sekoja, liecina par tādu rātnu, ļoti prognozējamu atslēgas vārdu apspēlēšanu Rīgas kontekstā (tiesiskums, reformas) un virkni praktisku lietu (apgaismojums, Eiropas fondu līdzekļu piesaiste Rīgai). Jautājums, vai publiskajā komunikācijā viņa būs pietiekami efektīga", norādīja Ikstens.

Politologam šķiet, ka Reformu partija, meklējot Rīgas mēra kandidatūru, ir gājusi partijām ierasto ceļu, sākumā mēģinot atrast spēcīgāko kandidātu, bet tas diemžēl nav veicies: "Es pat nezinu, vai šis ir plāns B. Domāju, ka vēl var notikt visādi brīnumi. Bet nekas neliecina, ka Reformu partijai būtu milzīgs budžets reklāmas kampaņas izvēršanai, turklāt ir noteikti priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumi, kas mēnesi pirms vēlēšanām aizliedz reklamēties televīzijā, līdz ar to šāda pēdējā brīža kampaņa var nemaz nebūt iespējama, nemaz nerunājot par rezultātiem."

Sarunas noslēgumā Ikstens retoriski norādīja, ka var, protams, spekulēt, vai tas bija vajadzīgs un vai šī ir kandidatūra, kas varēs pārvarēt piecu procentu barjeru. Viņaprāt, pašreizējam Ekonomikas ministram Danielam Pavļutam bija reālas cerības to izdarīt, bet pašreizējai kandidātei tas varētu nebūt pa spēkam.

Portāls Diena.lv jau ziņoja, ka ceturtdien, 17.janvārī, Reformu partijas Rīgas nodaļas kopsapulcē par Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti tika nosaukta Rīgas nodaļas valdes izvirzītā nodaļas vadītāja Inga Antāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē