Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunais Carnikavas vadītājs: Vadības maiņa ir gadiem rūdzis process

Carnikavas novada domes vadības maiņa neesot vienas dienas lēmums, bet gan "gadiem rūdzis process, kura pēdējais piliens bija nākamā gada pašvaldības budžeta izstrādes vienpersoniskais stils", aģentūrai LETA norādīja jaunievēlētais Carnikavas novada domes priekšsēdētājs Imants Krastiņš (Reģionu alianse).

"Vēlos uzsvērt, ka, ja no domes priekšsēdētāja komandas aiziet prom gandrīz puse viņa deputātu, tas nevar tikt uztverts kā individuāla cilvēka politisks lēmums, bet kā sistēmas kļūda, kuras vienīgā atbildīgā persona ir līderis - domes priekšsēdētājs," teica Krastiņš.

Viņš arī atklāja, ka jau gadiem līdzšinējās priekšsēdētājas Daigas Jurēvicas (LZS) un citu deputātu viedokļi, skatījumi uz prioritātēm nav sakrituši, tādēļ vadības maiņa bija gaidāma. "Deviņi deputāti nobalsoja par Jurēvicas atbrīvošanu no amata, kas ir pārliecinošs rādītājs," sacīja Krastiņš.

"Esmu pārliecinājies, ka domē ievēlētie deputāti ir ar plašu un dziļu kvalifikāciju dažādos jautājumos un labākais, ko varam darīt novada labā, ir iesaistīt visus deputātus svarīgo lēmumu pieņemšanā. Es uzskatu, ka kolektīvs darbs kopā ar talantīgiem cilvēkiem nesīs labākus augļus gan novadam, gan iekšējai darba kultūrai, nekā tas ir iespējams pašreiz, kad deputātu funkcijas ir nonivelētas līdz automātiskai rokas cilāšanai balsojumos," par saviem apsvērumiem stāstīja Krastiņš.

Pēc viņa vārdiem, lai to labotu, iecerētas izmaiņas domes komiteju darbā. Tāpat plānots likvidēt pašvaldības Centrālās administrācijas vadītāja vietu, šos pienākumus nododot priekšsēdētāja vietniekiem un domei kopumā. Tas ļaušot ietaupīt budžeta līdzekļus.

Konkretizējot izmaiņas domes komiteju darbā, Krastiņš skaidroja, ka plānots "atgriezt deputātiem lemtspēju", paredzot, ka paši deputāti varēs virzīt komitejās lēmumprojektus. Līdz šim lēmumprojektus pamatā sagatavojusi tikai priekšsēdētāja, bet deputāti varējuši vien nobalsot pat gatavu lēmumprojektu, sacīja Krastiņš.

"Paši deputāti turpmāk virzīs projektus gan uz komitejām, gan domi. Iepriekš priekšsēdētāja sagatavotajos gandrīz nekad netika veiktas nekādas izmaiņas. Turpmāk, balstoties uz deputātu lēmumu un diskusijām, tiks uzdots administratīvajam aparātam sagatavot attiecīgu lēmumprojektu," stāstīja Carnikavas vadītājs.

Viņš arī akcentēja, ka domes darbībā netikšot šķiroti valdošās koalīcijas un opozīcijas deputāti. "Gribam radīt sajūtu, ka deputātu rokās atgriezta lemtspēja. Un, lai būtu mazāk megaprojektu, kas virzīti priekšsēdētāja tēla spodrināšanai," pauda Krastiņš.

Krastiņš arī izteica pateicību bijušajai domes priekšsēdētājai Jurēvicai par padarītajiem darbiem novada labā un novēlēja tālāku veiksmīgu politisko darbību.

Jaunā koalīcija domē sastāv no Reģionu alianses, Saskaņas centra, Zaļās partijas un neatkarīgajiem deputātiem.

LETA jau ziņoja, ka šodien Carnikavas novada ārkārtas domes sēdē jaunajam priekšsēdētājam tika apstiprināti trīs vietnieki - vietnieks ciemu attīstības un sociālo lietu jautājumos Edgars Sliede, vietnieks uzņēmējdarbības un sadarbības ar Rīgu jautājumos Eduards Burģelis (SC) un vietnieks vides aizsardzības un sporta lietu jautājumos Roberts Raimo (Latvijas Zaļā partija). Šādu lēmumu atbalstīja deviņi no kopumā 15 domes deputātiem.

Kā ziņots, vakar īsi pirms Carnikavas novada domes sēdes saņemts piecu deputātu iesniegums atcelt no amata līdzšinējo domes vadītāju Jurēvicu.

Domes sēdē par Jurēvicas atbrīvošanu balsoja deviņi deputāti, pret viņu balsoja arī trīs no LZS saraksta ievēlēti deputāti - Raimo, Sliede un Ilze Tjarve, kā arī Krastiņš, Kristaps Bergmanis (RA), Ilze Vilka (RA), Arta Deniņa (RA), Burģelis un Kārlis Eidis (SC).

Jurēvica amatu zaudējusi, lai arī Latvijas Zemnieku savienība (LZS) pašvaldību vēlēšanās bija ieguvusi absolūto balsu vairākumu - astoņas vietas no 15. Reģionu aliansei (RA) pašvaldībā ir četri pārstāvji, Saskaņas centram (SC) - divi, bet vēl viens - nacionālajai apvienībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē