Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jaunzeme-Grende: Esmu lepna par sevi (Audio)

Reaģējot uz Kultūras ministrijas izplatīto paziņojumu pirmdien par to, ko ministre domājusi, citējot Koko Šaneli, ziņu aģentūra BNS nosūtījusi mediju zināšanai pilnu intervijas tekstu ar visām ministres atbildēm, kā arī nepilnas četras minūtes garu audiofailu.

Ziņu aģentūra BNS uzskata, ka nav interpretējusi ministres teikto un atspoguļojusi to korekti. Turpinājumā piedāvājam nerediģētu aģentūras interviju ar kultūras ministri:

Kāpēc, Jūsuprāt, nesen ažiotāžu izsaukušais Jūsu komandējums pievērsa tik lielu sabiedrības uzmanību?

Es esmu daudz par to domājusi, un es domāju, ka skrējienā pēc lētas popularitātes un reitingiem mēs fokusējamies uz lētām lietām – ilgums, garums, saule. Āfrikā visu laiku ir saule! Bet neskatāmies un neanalizējam būtību, jo tā ir vieglāk.

Jūsuprāt, tas ir kādas politiskās partijas solis?

Neapšaubāmi kāds to ir organizējis. Tas ir pilnīgi skaidrs. Es negribu analizēt, kurš ir, ir daudz versiju. Es domāju, ka, ja man kaut kas būtu jāsaka noslēgumā, es teiktu, ka ir viena slikta lieta un viena laba lieta. Sliktā lieta ir tā, ka Latvijā ir iespējamas linča tiesas. Tātad bez analīzes, bez vērtējuma vienkārši cilvēku sist. Es aicinātu apturēt vardarbību internetā. Tas neattiecas tikai uz mani. Nerunāt pēc būtības, bet vienkārši apsmiet cilvēkus, – mēs nezinām, kā kāds varētu reaģēt, pasaulē ir ļoti daudz gadījumu, ka kāds vienkārši izdara pašnāvības. Es aicinu apturēt vardarbību internetā.

Tā pozitīvā lieta ir tā, ka, ja es gribētu, mīļais BNS, jums izlūgties vienu interviju par Austrālijas dziesmu svētkiem, mums nekas nesanāktu. Bet tagad visi zina, ka Austrālijā bija dziesmu svētki, ir lieliski Austrālijas latvieši, ka dziesmu svētki būs šogad, ka būs Kultūras kanons! Tik daudz, cik ir izskanējušas ziņas par kultūru, par to mēs varam priecāties.

Kāpēc Jūs uzskatāt, ka Jūs nevarētu?

Tāpēc, ka tas skaits, ko es aizsūtu labo ziņu, labo darbu medijiem, ir ļoti liels. Procentuāli, cik parādās, ir ļoti neliels. Tas aicina domāt, ka šādi, kā jau es teicu, skrējienā pēc lētās popularitātes, mēs izmantojam kaut kādus skandālus – uzpūstus, bet labas lietas ir ļoti grūti atainot. Es saprotu, ka ir jārāda abas lietas – gan sliktas, gan labas –, bet tad arī ievērosim to proporciju 50 pret 50.

Sakiet, vēl pēdējais jautājums, vai šīs ažiotāžas sakarā Jūs esat apsvērusi iespēju daļēji atmaksāt komandējuma izdevumus vai pilnībā, lai tomēr kaut kā nomierinātu tos trakotājus?

Es uzskatu, ka mans komandējums ir ļoti rezultatīvs. Es esmu sasniegusi ļoti labus rezultātus. Es esmu izpildījusi divus savus pienākumus, kas man ir jāizpilda, – diaspora un dziesmu svētki.  Esmu sasniegusi ļoti labus rezultātus – es pilnīgi nemaz nekaunos nevienu brīdi par to, ko es esmu darījusi. Esmu lepna par sevi un, raugoties uz visu to ažiotāžu, es tādu kā nu... Man ļoti patīk Koko Šaneles teiciens: “Domājiet par mani, ko jūs gribat, es par jums nedomāju vispār.” 

Ir jāizvērtē, jā, ir jāizvērtē, teiksim, kas ir labi, kas ir slikti. Pēc būtības to analizēt, kas ir labi, arī pateikt, ka ir labi, nu jā... 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē