Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jurkāns: Saskaņai 12. Saeimas vēlēšanās ir lielas izredzes uzvarēt ar iespaidīgu pārsvaru

Saskaņas centram (SC) 12. Saeimas vēlēšanās ir lielas izredzes uzvarēt ar ļoti iespaidīgu pārsvaru, bet vispirms jāizvērtē pašu iepriekš pieļautās kļūdas, ceturtdienas Latvijas Avīzē izteicies politiķis Jānis Jurkāns.

Viņš norādīja, ka viena no SC kļūdām bijusi tā, ka partija nekad neatrādīja sabiedrībai savus reālos ministru un premjeru kandidātus, reāli izpildāmu attīstības programmu. "Ko es ieteiktu Saskaņas centram? Uzaicināt tādu vīru kā Mārtiņš Bondars un piedāvāt sastādīt iespējamo ministru kabinetu. Tā būtu profesionāļu komanda, kas realizētu SC pamatnostādnes, kurās būtu ietverti valsts neatliekamie mājasdarbi," sacīja J.Jurkāns.

"Ja SC izvēlētos Bondaru par Ministru prezidentu, daudzi latvieši balsotu par viņu sarakstiem. Protams, būtu arī citi noteikumi. Ka politiskos huligānus sarakstos neliek. Skaidri jānoformulē attieksme pret vēsturi," uzsvēra J.Jurkāns. Viņš arī uzsvēra, ka SC arī jānostiprina tēze, ka latviešu valoda ir vienīgā valsts valoda.

"Par nepilsoņu tiesībām vēlēt pašvaldības – domāju, ka gribam vai negribam, pie tām drīz nonāksim, jo tiesības lemt, kā dzīvot pēc eiro ieviešanas, būs minimālas. Vislielāko suverenitātes daļu būsim atdevuši. Vai Saskaņai būt par vai pret eiro? Eiro jau sen ir izlemts jautājums, tāpēc svarīgi būtu nolikt valsti uz pareizām ekonomiskām sliedēm, noteikt tautsaimniecības prioritārās nozares, lai jau vidusskolēns zinātu, ka vienmēr dabūs darbu, piemēram, kokapstrādē, farmakoloģijā, pārtikas produktu ražošanā un tā tālāk. Ļaudis redzētu perspektīvu un nebrauktu celt labklājību citās valstīs. Ir tāds sakāmvārds: "Par riekstiem kā atalgojumu strādā tikai mērkaķi"," sacīja J.Jurkāns.

Viņš uzsvēra, ka liela nelaime ir tā, ka valstī nav analītiskas politikas. "Pasaules procesus saprotam vāji. Iet politiķis gar jūras malu, iesmeļ spainītī ūdeni un pēc tā gudri spriež par Baltijas jūru. Mēs nekad nespēsim pieņemt pareizos lēmumus, iekams nesapratīsim procesus, kas noris pasaules plašajos ūdeņos," atzina J.Jurkāns.

Viņš sacīja, ka Rīga ir "ieņemta", bet ar to ir stingri par maz. "Ja atkal izvirzīs divus premjera kandidātus, kādi bija Urbanovičs ar Ušakovu, tad var teikt – nav neviena! Tie nebija "gatavi" premjeri. Latvija būs ES prezidējošā valsts 2015. gadā, un tad jābūt premjeram ar pieredzi starptautiskā laukā," sacīja J.Jurkāns.

Runājot par to, ko J.Jurkāns "ņemtu politikā", viņš sacīja, ka "gan Šķēli, gan Lembergu, gan Šleseru – jo tiem vīriem ir saprašana, jo viņi prot pelnīt naudu, tas noderētu komandai". "Politikā gudrais iekuļas problēmās, un tad ar lielu svīšanu un piepūli kuļas ārā. Viedais nekad tanī pļekā neiekāps. Tur derīga tā pieredze un viedums. Es esmu par jauniem cilvēkiem ar labu izglītību, bet blakus jābūt viedajiem," avīzei atzina J.Jurkāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē