Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte
42% drīzāk nepiekrīt apgalvojumam, ka Latvijā nodokļos iekasētā nauda tiek izlietota pareizi

Kaktiņš: Sabiedrība nodokļu politiku uzskata par negodīgu

Sabiedrība nodokļu politiku uzskata par negodīgu, turklāt nodokļos iekasētie līdzekļi tiek tērēti nepareizi, šodien Finanšu ministrijas rīkotajā nodokļu maksātāju forumā atzina pētījumu kompānijas SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš. Kaktiņš prezentēja SKDS iepriekš veiktu aptauju apkopojumu par tematu Sabiedrības attieksme pret nodokļiem un to nomaksu.

Viņš informēja, ka katrs ceturtais sabiedrības loceklis piekrīt apgalvojumam, ka pašreizējā nodokļu politika ir godīga, turpretī vairākums atzīst, ka nodokļu politika nav godīga.

Savukārt uz jautājumu, vai Latvijā nodokļos iekasētā nauda tiek izlietota pareizi, 15% uzskata, ka tā notiek, turpretī 42% šādam apgalvojumam drīzāk nepiekrīt.

Kaktiņš arī stāstīja par citas aptaujas rezultātiem, kuras ietvaros tika noskaidrots, ka pēc 47% respondentu domām daļēja nodokļu nemaksāšana nav attaisnojama, turpretī lielākā daļa respondentu to attaisno.

Tāpat kādā aptaujā secināts, ka liela daļa respondentu labāk saņem lielāku algu tagad, par ko netiek maksāti nodokļi, nekā nākotnē saņems pensiju un sociālo nodrošinājumu.

"Skatoties pa atsevišķām respondentu grupām, redzams, ka šajā uzskatā nav lielas starpības starp privātajā un publiskajā sektorā strādājošajiem. Proti, ja publiskajā sektorā varētu blēdīties ar nodokļiem, viņi blēdītos tāpat kā to dara privātajā sektorā," stāstīja Kaktiņš.

Top komentāri

Bargumiņš ar zvārguļaino pletnīti
B
Saskaņas un Vienotības apglāstītais zēns apmaldījās trīs priedēs, gari runāja par abstraktu neuzticību, kuras dēļ neviens negribot maksāt nodokļus, bet aizmirsa piebilst, ka daudzās citās valstīs neuzticība varai ir gandrīz tikpat liela kā Latvijā un arī nevēlēšanās maksāt nodokļus tāda pati. Laikam jau nezin, novecojošais saldumiņš, ka tur sankcijas ir bargas un iestājas ļoti ātri.:))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē