Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kalniņa-Lukaševica: Budžeta ienākumus varētu palielināt ostu nodeva

Lai palielinātu budžeta ienākumus un varētu palielināt finansējumu skolotāju, policistu un mediķu algām, viens no Reformu partijas ieteikumiem ir ieviest ostu nodevu. Tā gadā valstij varētu ienest 50 līdz 70 miljonus, pirmdienas rītā Latvijas Radio sacīja Reformu partijas pārstāve Zanda Kalniņa - Lukaševica (RP).

"Ostas laikam kādam ir bailīga tēma. Kad ierosinam, tad vienmēr meklē, kā atlikt šo jautājumu. Es ceru, ka Vienotības partneri būs racionāli un šajā budžetā to iekļaus," sacīja RP pārstāve. Jautāta, cik vienkārši jauno nodevu būtu iekļaut likumā, Z.Kalniņa-Lukaševica atzina, ka būtu jāparedz grozījumi ostu likumā. "Neredzu, kādēļ ienākumi būtu jāizmanto tikai ostu valžu limuzīniem un smalkām ložām, nevis noindeksēt pensijas un palielināt algas mediķiem, skolotājiem un policistiem," sacīja RP pārstāve.

Uz jautājumu, vai budžeta deficīta palielināšana būtu izeja, Z.Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka tas būtu pēdējais, kam pieskarties. "Jādomā, jāatrod, kā gūt ienākumus," atzina RP pārstāve. Viņa arī minēja, ka viens no risinājumiem būtu motivēt Valsts ieņēmumu dienesta un speciālos policijas darbiniekus, kuri apkaro kontrabandu. Tas varētu veicināt lielākus ieņēmumus no akcīzes nodokļa.

Z.Kaliņa - Lukaševica atklāja, ka šonedēļ valdība diskutēs par ienākuma daļu un meklēs risinājumu darbaspēka nodokļa samazināšanai. "Vienotība ir piedāvājusi sociālās likmes mazināšanu. Viņi prezentēs, kas notiks un vai tas ir droši. Šodien pusdienlaikā ir koalīcijas sanāksme un Reformu partija diskutēs par ienākumu daļu, kā arī nedēļas garumā turpināsies koalīcijas grupas sanāksmes."

Uz jautājumu, vai RP ir "sarkanās līnijas", Z.Kalniņa-Lukaševica sacīja, ka nedomā, ka tā ir, tomēr galvenais uzstādījums - lūkoties uz valsts attīstību. "Vienotība ir iegājusi pāragrā priekšvēlēšanu skrējienā," piebilda politiķe. Viņa arī norādīja, ka diskusijas ir "laba lieta" un tās nedrīkst traktēt kā koalīcijas problēmas. "Ir dabiski, ka notiek dialogs par labāko risinājumu. Koalīcija ir darbspējīga. Iziesim to diskusiju ciklu un domāju, ka budžets tiks apstiprināts."

Jau ziņots, ka RP pastāv uz darbaspēka nodokļu samazināšanu, taču ir gatava kompromisam jautājumā par to, vai tiek samazināts iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) vai arī sociālās apdrošināšanas iemaksu likme.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē