Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kalnmeiers: Policijas akadēmijas slēgšana bija kļūda

Latvijas Policijas akadēmijas likvidēšana bija kļūda, uzskata ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kalnmeiers saprotot, ka lēmums likvidēt Policijas akadēmiju bijis motivēts ar līdzekļu ietaupīšanu. Tomēr, pēc ģenerālprokurora domām, šo izglītības iestādi varēja reorganizēt, pārstājot sagatavot tiesību zinātņu speciālistus citām nozarēm, bet atstājot Iekšlietu ministrijas un valsts policijas struktūru darbinieku sagatavošanu.

"Piesaistītu darbiniekus, slēgtu līgumus, ka noteiktu laiku strādā valsts policijā, kamēr nosacīti atpelna valsts ieguldītos budžeta līdzekļus viņu izglītošanā," sacīja Kalnmeiers.

Viņš uzsver, ka ir jādomā par izmeklēšanas iestāžu, prokuroru, tiesnešu tālākas izglītošanas mācību iestādes izveidošanu. "Ļoti daudzās valstīs eksistē tiesu varas darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanas institūti vai akadēmijas. Tas ir vērsts uz to, ka atbildīgais darbinieks, prokurors ir iesaistīts mūžizglītībā," sacīja ģenerālprokurors.

"Pat tādā valstī, kā Moldovā, kas nav Eiropas Savienībā un kurai Baltijas valstis sniedz palīdzību, cilvēks nevar sākt strādāt par prokuroru vai tiesnesi, kamēr viņš pēc augstskolas pabeigšanas nav izgājis divgadīgu speciālu kursu, kas viņu sagatavo konkrētai specialitātei," sacīja Kalnmeiers.

Priekšlikumu par izglītības iestādes izveidošanu Kalnmeiers izteicis tieslietu ministram un panākta vienošanās iekļaut to Nacionālas attīstības plāna projektā.

Kā ziņots, lēmumu par Latvijas Policijas akadēmijas likvidēšanu valdība pieņēma 2009.gada 30.jūnijā. Akadēmija beidza pastāvēt 2010.gada 1.janvārī.

Toreizējā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) iepriekš skaidroja, ka "būtisks nosacījums, kāpēc pieņemts lēmums likvidēt LPA, ir finansējuma trūkums un pašreizējie ekonomiskie apstākļi, kas liek ministrijai samazināt visus izdevumus un atteikties no tēriņiem, kuri nenes būtisku atdevi un nav tieši saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanu valstī".

Mūrniece norādīja, ka Policijas akadēmija profesionālā jomā un sniegtā pakalpojuma kvalitātes ziņā nav devusi gaidīto rezultātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē