Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kalnozols: Belēviča lēmumu nenolikt deputāta mandātu atbalsta LZP

Uzņēmējs un Latvijas Zaļās partijas (LZP) Rīgas nodaļas vadītājs Valdis Kalnozols pašlaik varētu strādāt par deputātu Saeimā, taču tur netiek, jo kolēģis Guntis Belēvičs, pretēji ierastajai praksei, nenoliek mandātu uz veselības ministra pienākumu pildīšanas laiku. Intervijā aģentūrai LETA Kalnozols pauž viedokli, ka tas ir ne tikai Belēviča, bet arī daļas LZP vadības atbalstīts lēmums. 

"Man ir savi uzskati, un es pie tiem palieku. Ne visiem patīk, ka es tos paužu. (...) Kad Ivetu Griguli slēdza ārā no LZP, teicu, ka tas ir murgs, nesaprātīga rīcība, intrigošana un nesaprotama atriebība. Iespējams, ka daudziem tas nepatika. Lai arī kā valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars cenšas panākt, lai LZP būtu vienota, baidos, ka viņam ir ļoti grūti pārvarēt iekšpartejiskās intrigas," izteicās Kalnozols. 

Kalnozola un Belēviča domstarpībās pie vainas esot arī pēdējā nespēja sastrādāties ar līdzvērtīgas pieredzes cilvēkiem vienā komandā, kas jau esot izpaudies Rīgas domes vēlēšanās. "Vēl lielākas kaislības bangoja, veidojot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidātu sarakstu 12.Saeimas vēlēšanām. Vieni uzskatīja, ka Kalnozols jāpiesaka Vidzemes vēlēšanu apgabalā, citi panāca, ka viņš kandidēja ar ceturto numuru Rīgas vēlēšanu apgabalā. Notika nevajadzīga intrigošana un bezjēdzīga cīņa starp kandidātiem, tā vietā, lai vienoti cīnītos par lielāka skaita deputātu iekļūšanu Saeimā. Manuprāt, daudzas manu reputāciju aizskarošas publikācijas arī ir tapušas šīs nevajadzīgās konkurences dēļ. Faktiski iegūtās trīs deputātu vietas Rīgā ir visas partijas, arī manas vēlēšanu kampaņas sasniegums, nevis tikai parlamentā iekļuvušo deputātu nopelns," sacīja Kalnozols. 

Jautāts, vai viņam ar Belēviču ir kādas principiālas domstarpības, Kalnozols norādīja, ka viņš, tāpat kā liela daļa LZP biedru, uzskata, ka galvenais ir veselīga dzīvesveida propaganda, lai tā padarītu mūsu tautu veselīgāku, lai cilvēki mazāk slimotu un mazāk tērētu veselības budžetu. "Tauta nav jāpakļauj zāļu rūpniecībai, uzliekot to pārnestā nozīmē uz medikamentu adatas. Es pats ļoti reti esmu tērējis veselības budžetu, jo veicu regulāru veselības profilaksi - nodarbojos regulāri ar fiziskām aktivitātēm, pavadu laiku svaigā gaisā, cenšos ēst veselīgu pārtiku. Manuprāt, veselības budžetu vajadzētu vairāk novirzīt veselīgai pārtikai un fiziskām nodarbēm, nevis zāļu iegādei. Es nepiederu ne pie viena LZP spārna, bet pirms Rīgas domes vēlēšanām man bija asāka domu apmaiņa ar Belēviču par vēlēšanu kampaņas organizēšanu un komandas darbu," pastāstīja Kalnozols. 

Kalnozola vērtējumā, ZZS 12.Saeimas vēlēšanās ieguva labus rezultātus, tāpēc tagad strādā valdības koalīcijā. "Es gan uzskatu, ka Latvijai būtu labāk, ja būtu mažoritārā vēlēšanu sistēma, kad var kandidēt arī individuāli, kā tas ir Lietuvā. Esmu pārliecināts, ka ir jābūt pārdomātai motivācijas sistēmai, kura liek valdībai strādāt iedzīvotāju labklājības celšanā. Šīs sistēmas trūkums atspoguļojas mūsu tautsaimniecības ne sevišķi labajā attīstībā. Patlaban apmēram 370 000 labu darbinieku strādā ārpus Latvijas. Ja visi šie cilvēki nebūtu aizbraukuši, tad Latvijā bezdarba līmenis būtu katastrofāls - ap 40%, un tas neko labu par mūsu valsts vadītājiem neliecinātu," teica Kalnozols.
Kamēr Latvijā būs kompromisu valdība, kuras mērķis nav tautsaimniecības uzplaukums, bet ar Eiropas Savienību (ES) saskaņota kompromisu politika, tikmēr valdība būs stabila, izteicās uzņēmējs. "Straujumas kundzi es ne tuvu neuzskatu par līdzvērtīgu, piemēram, Kārlim Ulmanim. Manuprāt, lai cik Lembergs ir diskutabls, bet patlaban viņš Latvijai būtu labākais iespējamais premjerministrs, kurš ar saimnieka roku varētu parūpēties par Latviju," uzskata Kalnozols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē