Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kažoka: Pārvarēt barjeru ir niecīgas izredzes

Šobrīd, skatoties pēc aptauju rezultātiem, Par dzimto valodu! ir niecīgas izredzes pārvarēt 5% barjeru gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, portālam Diena.lv sacīja politoloģe Iveta Kažoka.

"Pirmie signāli no socioloģiskajām aptaujām nav iepriecinoši un iespējas par sevi pastāstīt vēlētājiem varētu nebūt sevišķi plašas, jo, redzot, kā Saskaņas centrs kontrolē krievu valodā iznākušos raidošos medijus," atzina I.Kažoka. Pagaidām partija Par dzimto valodu! nav konkurents partijai Saskaņas centrs gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, uzsvēra politoloģe.

Jautāta, vai situācija varētu mainīties, politoloģe pieļāva, ka jā, jo līdz vēlēšanām vēl atlicis pusgads. Viņa arī norādīja, ka partijai Par dzimto valodu! vēlētāju balsis palīdzētu iegūt, ja šajā laika posmā Saskaņas centrs būtu iesaistīts kādos skandālos vai kādos nacionālos jautājumos. Tas varētu rosināt to, ka potenciālais Saskaņas centra vēlētājs varētu nolemt balsot par citu no partijām, piemēram, par kādu no tā sauktajām latviskajām partijās vai Lindermana partiju, vai arī "palikt mājās". Ja šī vēlētāju grupa nolemtu balsot Par dzimto valodu!, tad Lindermana partijai ir izredzes pārvarēt 5% barjeru. Balsot par Lindermana partiju varētu rosināt arī aktīva kampaņa.

Jau ziņots, ka partija Par dzimto valodu! esot gatava piedalīties gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, jo gatava startēt desmit līdz 12 novados, tostarp arī Rīgā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē