Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ķīlis: Izskatās, ka audita ziņojumu atslepenot nevarēs

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis atzīst, ka audita ziņojumu par augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšanu, visticamāk, atslepenot nevarēs.

Ministrs ceturtdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā skaidroja, ka šis izvērtējums ir saistīts ar Eiropas Savienības struktūrfondu izmantošanu un tajā ir vairāki punkti, kas saistīti ar personu un augstskolu datu aizsardzību. Jautāts, vai nav iespējams šos datus vienkārši "izsvītrot", Ķīlis norādīja, ka tad paliks tikai saikļi, partikulas un komati.

"Audita ziņojumu atslepenot nevarēs, ja negribam tiesvedības vienu pēc otras un maksāt lielu naudu," teica ministrs.

Viņš atzīst, ka jau sākotnējā iecere nav bijusi pareiza, proti, veidot procesu tādu, kura dēļ slepenība neļauj iepazīties ar rezultātiem. Taču alternatīva būs augstskolu akreditācijas, līdz ar to ar akreditācijas rezultātiem būs iespēja iepazīties ikvienam. "Labi būs tas, ka vairāk uz šī grābekļa nekāpsim," noteica Ķīlis.

Jau ziņots, ka domstarpības starp Izglītības un zinātnes ministriju un Augstākās izglītības padomi (AIP) izraisījis augstākās izglītības studiju programmu izvērtējums. Aizdomas par nepilnīgi veiktu darbu apstiprinot auditorfirmas SIA Deloitte Latvia veiktā audita rezultāti. AIP norāda, ka ziņojums ir neobjektīvs un tajā ir daudz nepilnību.

Savukārt premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) uzdevis ministrijai iesniegt detalizētu informāciju par Eiropas Sociālā fonda projekta "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai" uzraudzības un kontroles gaitu visās projekta īstenošanas stadijās, konkrēti norādot konstatētās nepilnības, par tām atbildīgās ministrijas un tās padotības iestāžu amatpersonas, kā arī priekšlikumus nepilnību novēršanai. Tāpat viņš uzdevis risināt ministriju jautājumu, kā atsevišķas ziņojuma daļas atslepenot, lai arī plašāka sabiedrība varētu iepazīties ar auditā konstatēto.

Valdībā jau vairākas reizes ir atcelta ministrijas ziņojuma izskatīšana par risinājumiem saistībā ar AIP īstenotā projekta datu tālāku izmantošanu akreditācijas procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē