Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ķīlis: Ja nebūs nodrošināta pēctecība IZM vadībā, es turpināšu strādāt līdz pēdējam

Ja izglītības un zinātnes sektorā nebūs nodrošināta pašreizējā ministra Roberta Ķīļa aizsākto reformu virzība, tad viņš no amata neatkāpsies un turpinās darbu tik ilgi, cik tas fiziski būs iespējams, intervijā Latvijas Radio norādīja R.Ķīlis.

Iepriekš intervijā viņš, komentējot savu pašreizējo veselības stāvokli, uzsvēra, ka, strādājot tādā ritmā kā līdz šim, viņš arī varēja sev nodarīt visļaunāko. "Kopumā es jūtos labi [šobrīd]. Bet tas ir tāpēc, ka ar mani strādā virkne ārstu, un es izeju cauri virknei procedūru," sacīja R.Ķīlis un norādīja, ka iepriekš divas reizes jau bijis pirmsinfarkta stāvoklī. "Mani ir saremontējuši, un es eju un daru tālāk (..) Es nepadodos. "Štrunts" par to, kā man iet!" sacīja R.Ķīlis. Ārsti jau janvārī, februārī R.Ķīlim ieteikuši paņemt garāku atvaļinājumu, taču ministrs atteicies. Tagad būs nepieciešams viens līdz divi mēneši, lai atgūtos un spētu regulāri strādāt.

R.Ķīlis intervijā sacīja, ka turpmāk strādāt šādā veidā nozīmētu nodarīt sev neatgriezenisku ļaunumu. "Nē, nu nākošais būtu plāksne "Roberts Ķīlis 1968 – 2013" (..) vai kādā rehabilitācijas centrā, kur man slauka siekalu (..) tie nav joki," teica R.Ķīlis. Tomēr intervijas gaitā R.Ķīlis norādīja, ja viņa aizsāktās reformas netiek turpinātas, tad viņš paliek savā amatā. "Nu, tad ar to plāksni! Nu, ko citu? (..) Savādāk ir grūti strādāt šajā jomā (..) Tādēļ ir vērts nolikt karoti!" viņš noteica.

R.Ķīlis arī atzina, ka Reformu partijas biedrs un Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs Vjačeslavs Dombrovskis būtu labs viņa darbu turpinātājs. Tieši kopā ar V.Dombrovski, R.Ķīlis esot izstrādājis augstākās izglītības reformas. "Viņš noteikti ir diplomātiskāks nekā es. Tā ir viņa priekšrocība," teica R.Ķīlis.

Kā ziņots, veselības problēmu nomāktais izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis ir gatavs demisionēt, ja tiks nodrošināta viņa iesākto reformu pēctecība. RP atbalsta frakcijas priekšsēdētāja V.Dombrovska kandidatūru šim amatam.

Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Dombrovska apstiprināšanu izglītības un zinātnes ministra amatā, ja koalīcijas partneri atbalstīs viņa kandidatūru, pirmdien sacīja premjers Valdis Dombrovskis.

Kā vēstīts, Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājam Jānim Vētram patlaban nav būtisku iebildumu pret izglītības un zinātnes ministra kandidātu V.Dombrovski, bet jaunajam ministram vajadzētu nodrošināt dialogu ar nozares pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē