Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ķīlis pauž nožēlu par Saeimas komisijas balsojumu par AIP locekļu kandidatūrām

Roberts Ķīlis pauž nožēlu par Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas balsojumu par Augstākās izglītības padomes (AIP) locekļu kandidatūrām, portālu Diena.lv informēja ministra pārstāvis Reinis Tukišs.

"Balsojums apliecina, ka komisija pārmaiņas augstākajā izglītībā atbalsta tikai vārdos, nevis rīcībās, kā arī sistēmas nevēlēšanos neko darīt un pretošanos iesāktajām reformām. Reformas nav iespējamas, ja Augstākās izglītības padomē ir tie paši cilvēki, kas tajā bijuši jau kopš 2008. gada. Šajā laikā padome nav darījusi neko, lai celtu augstākās izglītības kvalitāti, konkurētspēju un pieejamību. Ir pamats uzskatīt, ka, ja šis sastāvs tiks apstiprināts, līdzīgā garā tiks turpināts," pauž R.Ķīlis.

Ministrija argumentētā vēstulē Saeimas deputātiem un Izglītības komisijai jau pauda savas iebildes pret līdzšinējās padomes darbu. Vislielākie iebildumi ministrijai ir pret līdzšinējo AIP vadītāju Jāni Vētru, kuram personisku būtu jāuzņemas atbildība par apšaubītā Studiju programmu izvērtējumam projekta vadību, kā arī padomes sliktu vadību.

"Vienlaikus uzskatu, ka, lai izbeigtu principu, ka savējiem lemj par savējiem, padomē jāstiprina LDDK unLTRK pozīcijas, jo līdz šim ministrija saņēmusi pamatotas sūdzības, ka darba devēju un uzņēmēju skatījums padomes darbā nav pienācīgi ņemts vērā," uzskata R.Ķīlis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē