Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krauklis: Jāizmanto iespēja nošaut vairākus zaķus uzreiz

Eiropas Centrālās bankas uzsāktā vērtspapīru uzpirkšana un Junkera plāns ir iespēja Latvijai būtiski uzlabot ekonomisko situāciju. Ja ātri un saprātīgi rīkosimies. Diemžēl šobrīd neizskatās, ka valdošās partijas par to nopietni domātu. Bet vēl nav par vēlu.  Šī ir tā reize, kad varam reizē nošaut vairākus zaķus.

Valstij vai nu reorganizējot kādu esošu struktūru (piemēram, Valsts nekustamo īpašumu aģentūru), vai izveidojot jaunu (sauksim to par Latvijas attīstības fondu – LAF, bet, protams, nosaukums varētu būt pilnīgi cits, galvenais - būtība) jāizveido institūcija, kas spēj sadarboties ar privātiem partneriem, saprot un spēj pielietot publiskās privātās partnerības principus, ir tiesīga izlaist vērtspapīrus un kam ir dots skaidrs uzdevums – uzbūvēt Latvijai vitāli svarīgus objektus, kuri veicinātu Latvijas ekonomisko attīstību vairākas desmitgades. Moderns multifunkcionāls stadions, izstāžu un konferenču centrs, akustiskā koncertzāle, Modernās mākslas muzejs, Latvijas Nacionālās Operas trešā kārta, Dziesmu svētku estrāde, kas būtu piemērota arī lielāku cita mūzikas žanra koncertiem. Es varētu saukt vēl un vēl objektus, kurus Latvijai vajag un kurus tuvākajā laikā nevarētu uzbūvēt ne par valsts budžeta, ne ES fonda līdzekļiem, bet kuri, saprātīgi saimniekojot, ne tikai sevi spētu uzturēt, bet arī veicinātu dažāda veida tūrisma plūsmas palielināšanos, mazo biznesu, jaunas darba vietas un, protams, ieņēmumus budžetā. Ja rīkosimies ātri un konsekventi – būtiski uzlabosim Latvijas sociālekonomisko situāciju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē