Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krauklis: Opozīcijas Valkā nebūs

Valkas novadā uzvarējušās Vidzemes partijas mēra kandidāts Vents Armands Krauklis intervijā Sandrim Točam. 

Pēc sešu gadu pārtraukuma atgriezīsieties Valkas pilsētas vadībā, jo jūsu pārstāvētā Vidzemes partija ir ieguvusi 58,65% balsu. Kādas ir jūsu sajūtas, un kas šajā laikā mainījies Valkas pilsētā?

Ir sajūta, ka mani gaida tik tiešām liels un sarežģīts darbs un grūts uzdevums. Jo pēdējie četri gadi ir bijuši neizmantoto iespēju laiks. Daudzas lietas Valkas novadā ir notikušas lēnām vai tikai ķeksīša dēļ. Ir svarīgi iedot citu tempu visām ievirzēm novadā. Un, protams, galvenais uzdevums ir atdzīvināt ekonomisko dzīvi Valkā. Un tā ir ne tikai jaunu darba vietu radīšana, bet arī izglītības, kultūras, sporta un citu jomu attīstība, neskatoties uz ļoti ierobežotajiem budžeta līdzekļiem. Galvenā sarežģītība ir, kā pie ļoti minimāla budžeta finansējuma sasniegt kaut kādu reālu rezultātu, lai cilvēki sajūt pārmaiņas. Jo cilvēku aizbraukšana no Valkas turpinās. Brauc arī ģimenes ar bērniem. Un tas nozīmē lielas problēmas novadam ilgtermiņā. Mūsu uzdevums ir apturēt aizbraukšanu, un mēs būtu ļoti, ļoti priecīgi, ja vismaz kāda daļa no tiem, kas ir aizbraukuši, atgrieztos.

Varbūt provokatīvs jautājums, bet kur cilvēkiem ir labāka dzīve - Valkā vai Valgā?

Es domāju, ka nav lielas atšķirības. Aiz tā iemesla, ka faktiski jau tā ir viena pilsēta. Un cilvēki izmanto abu pilsētu infrastruktūru - dzīvo vienā pusē un strādā otrā. Vai otrādi. Arī Valgā ir ļoti daudz problēmu, un šīs problēmas ir ļoti līdzīgas Valkas problēmām. Domāju, ka nav tik svarīgi, kurā pusē cilvēks dzīvo. Svarīgākais ir kopā ar Valgu attīstīt abu pilsētu ekonomisko potenciālu.

Vai Vidzemes partija startēs Saeimas vēlēšanās, ja startēs, tad ar ko kopā?

Atsevišķi noteikti ne. Domāju, ka rudens pusē nāks kopā Vidzemes partija, Latgales partija un Reģionu alianse, droši vien vēl kādas lokālās partijas, un spiedīs, ko tad darīt. Sajūta ir, ka ir sapratuši, ka reģionu partijām ir vajadzīga sava pārstāvniecība valdībā un Saeimā. Un kā ļoti ticamu es uzskatu situāciju, kad lokālās un reģionālās partijas veido kopēju sarakstu nākamajām Saeimas vēlēšanām. Tomēr iezīmēt precīzas kontūras vēl būtu stipri pāragri.

Savukārt Valkā koalīciju jums nav nekādas vajadzības veidot?

Es varētu bez tā iztikt, bet mana pārliecība ir tāda, ka pašvaldībās nebūtu jātaisa politika un nebūtu jābūt politiskiem pašvaldību vadītājiem. Tāpēc es piedāvāšu sadarbību abām pārējām Valkas novadā ievēlētajām partijām. Un noteikti viņiem piedāvāšu arī konkrētus amatus. Balsu skaita ziņā man tas nav nepieciešams, bet es domāju, ka labāk novadam ir, ka nav striktas pozīcijas un opozīcijas. Tad var izmantot arī visu cilvēku potenciālu, kas ir konkurentu sarakstos, tāpēc es piedāvāšu amatus arī viņiem.

Kā jūs vērtējat Edmunda Sprūdža darbu pašvaldību ministra amatā?

Domāju, ka viņam pietrūkst gan kompetences, gan sapratnes. Jo īstenībā - pa īstam - pašvaldību darbu var saprast tad, ja tu pats pašvaldībā vismaz kādu laiku esi reāli strādājis. Un varu pateikt, ka arī tad, kad mani pirmo reizi ievēlēja, man bija viens redzējums par lietām, bet pēc tam, kad kādu laiku pastrādāju, sapratu, ka tas nav nemaz tik vienkārši. Pašvaldība ir ļoti sarežģīts mehānisms, un pašvaldība ir ļoti būtiska visiem iedzīvotājiem. Tāpēc straujas un nepārdomātas kustības ne pie kā laba nenoved. Savukārt tieši tas ir Sprūdža kungam raksturīgs, ka viņš tā strauji izšauj kaut kādas pēkšņas idejas. Bez iepriekšējām konsultācijām, bez padziļinātas jautājuma izpētes. Un tas nav pozitīvi vērtējams un nedod nekādu pozitīvu pienesumu pašvaldību darbam Latvijā.

(Visu interviju ar Ventu Armandu Kraukli lasiet 13.jūnija laikrakstā Diena)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē