Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Kreicberga: Stradiņa slimnīca centīsies pēc iespējas ātrāk atjaunot akūto pacientu neiroloģijā uzņemšanu

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) centīsies pēc iespējas ātrāk atjaunot akūto pacientu neiroloģijā uzņemšanu diennakts režīmā, aģentūrai LETA teica slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga.

Viņa norādīja, ka patlaban tiek intensīvi strādāts pie darba pārorganizēšanas, un, iespējams, akūto pacientu uzņemšanu būs iespējams atjaunot pat ātrāk nekā divu mēnešu laikā.

Vienlaikus Kreicberga pieļāva, ka, ja gadīsies kāds īpaši steidzams gadījums, kuru varētu veikt bez speciālas neiroķirurģijas māsas, Stradiņa slimnīca to varētu uzņemties.

Pēc PSKUS valdes priekšsēdētājas paustā, Stradiņa slimnīcā notiekošajam nevajadzētu satraukt Latvijas sabiedrību, jo darba organizācijā tādas epizodes varot gadīties. Patlaban sanācis, ka daļa neiroķirurģijas operāciju māsu ir saslimušas, uzrakstījušas atlūgumu vai negrib strādāt pagarināto normālo darba laiku, tāpēc, kamēr tiek atrasts risinājums, tika izlemts diennakts operācijas neiroķirurģijā uz diviem mēnešiem pārtraukt.

Kreicberga skaidroja, ka sarežģītākās un garākās parasti ir plānveida dienas operācijas. Un, tā kā 80% no neiroķirurģijas operācijām ir plānveida, šāds lēmums pieņemts, lai varētu šīs operācijas veikt vairāk un ilgāk.

Diennakts režīmā parasti jāsaskaras ar neiroķirurģiskām traumām, kuru skaits ir salīdzinoši neliels, turklāt RAKUS piekritusi uzņemties pagaidām nodrošināt šīs operācijas, teica Kreicberga.

Viņa piebilda, ka pacientu pārvirzīšanai uz Austrumu slimnīcu tieši nav saistīta ar zemo atalgojumu kā tādu, tomēr kopējais mediķu atalgojums šādas situācijas saasinot.

Kā ziņots, Stradiņa slimnīca māsu trūkuma dēļ turpmākos divus mēnešus neuzņems nevienu akūtu pacientu neiroķirurģijā, vakar vēstīja TV3 ziņas.

Raidījums atsaucās uz tā rīcībā nonākušo slimnīcas paziņojumu Veselības ministrijai, Nacionālajam veselības dienestam un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Akūtas neiroķirurģijas pacientus, proti, tādus, kuriem nepieciešama mediķu palīdzība nekavējoties, slimnīcā neuzņems divus mēnešus sākot no šodienas līdz pat jūlija beigām, vēstīja raidījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē