Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Krīgers: Arodbiedrību naudas izlietojumu jau šobrīd regulē vairāki likumi, tos nav nepieciešams mainīt

Arodbiedrību naudas izlietojumu jau šobrīd regulē pietiekami daudz likumu un tos nav nepieciešams mainīt, aģentūrai LETA viedokli pauda Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Lūgts komentēt Valsts kontroles (VK) piedāvājumu mainīt likumu, lai radītu labākas iespējas izsekot naudas izlietojumam arodbiedrībās, Krīgers stāstīja, ka līdz galam neizprot VK ideju, jo jau tagad ir pietiekami daudz likumu, kas regulē arodbiedrību finanses. "Ja VK nevar izsekot kādas arodbiedrības finanšu plūsmas, tad jājautā par viņu kompetenci," norādīja savienības vadītājs.

Krīgers skaidroja, ka arodbiedrībām ir regulāri jāiesniedz deklarācijas un informācija par finanšu izlietojumu. Krīgers uzsvēra, ka, piemēram, LBAS darbojas arī revīzijas komisija. Tāpat arodbiedrību savienība strādā ar Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, tāpēc tai tiek pievērsta pastiprināta uzmanība.

Ja neatkarīgu un ar LBAS nesaistītu arodbiedrību, piemēram, arodbiedrības LABA, naudas izlietojumu VK nav iespējams pārbaudīt, ir jāpārbauda, kāpēc tās neiesniedz deklarācijas un informāciju par finanšu izlietojumu, ne jāmaina likumi, uzsvēra Krīgers.

Jau ziņots, ka VK piedāvā mainīt likumu, lai radītu labākas iespējas izsekot naudas izlietojumam arodbiedrībās.

Kā šorīt telekanālā LNT pastāstīja VK vadītāja Elita Krūmiņa, revidējot Rīgas satiksmi (RS), VK secinājusi, ka nav iespējams pārbaudīt, kas notiek ar līdzekļiem, kurus uzņēmumi pārskaita arodbiedrībām, jo tālāk šai naudai nav iespējams izsekot. VK rosinās apsvērt iespēju mainīt sistēmu.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldības uzņēmums RS pārskaita ievērojamus līdzekļus arodbiedrībai LABA, kas ir cieši saistīta ar Rīgā valdošo partiju Saskaņas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē