Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kučinskis: NATO klātbūtne Baltijā ir signāls Krievijai, ka alianse rūpējas par sabiedrotajiem

"Šodien ir īpaša diena Latvijas valstij un mūsu iedzīvotājiem – līdz ar NATO militāro spēku ierašanos Latvijā ir pabeigta alianses spēku izvietošana Baltijas valstīs. NATO klātbūtne vairo mūsu drošību. Tas ir svarīgs signāls Krievijai, ka NATO strādā un rūpējas par saviem sabiedrotajiem," pirmdien, tiekoties ar alianses ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, pauda Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kā nozīmīgu sasniegumu abas puses minēja faktu, ka trīs gadu laikā Latvija ir divkāršojusi aizsardzības budžetu. 20,3 % no aizsardzības budžeta tiek tērēti galvenajam ekipējumam. Savukārt no nākamā gada Latvija ir apņēmusies aizsardzībai novirzīt 2% no iekšzemes kopprodukta.

Sarunas laikā tika pieminētas Krievijas Federācijas militārās mācības Zapad-2017 Baltkrievijā, norādot, ka šāda mēroga mācības pie mūsu robežām notiek pirmo reizi kopš Krievijas agresijas Ukrainā, vienlaikus gan atzīstot, ka Zapad-2017 norises laikā militārais apdraudējums ir vērtējams kā zems.

Abas puses arī pauda gandarījumu par to, ka hibrīdajam apdraudējumam tiek pievērsta pastiprināta uzmanība gan NATO, gan Eiropas Savienības ietvaros.

"Īpašu uzmanību pievēršam stratēģiskās komunikācijas jautājumam, lai stiprinātu valsts un sabiedrības noturību pret Krievijas informācijas aktivitātēm," izteicās Kučinskis un akcentēja, ka nacionālā līmenī šobrīd aktīvi tiek strādāts, lai uzlabotu nacionālo koordināciju pretdarbībai hibrīdajam apdraudējumam un noturības stiprināšanai.

Jau vēstīts, ka pirmdien, lai piedalītos NATO daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupas sagaidīšanas ceremonijā, Latviju apmeklēja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

 

Top komentāri

kā parasti
k
komentāros par NATO nevar iztikt bez histēriski bļaujošiem Kremļa noziedzniekiem nacistiem plušķiem idiotklauniem, kuru histērijas šova mērķis laikam ir pārliecināt lasītājus par Krievijas miermīlību :D
Kučinskis :
K
NATO klātbūtne Baltijā ir signāls Krievijai, ka alianse rūpējas par sabiedrotajiem. Veselais Saprāts: NATO klātbūtne Baltijā ir signāls Krievijai, ka var turpināt propagandu par NATO kā draudu Krievijai un ka nebūs grūti šo propagandu ilustrēt ar piemēriem. Krievu tauta, kas ļoti labi šādiem stāstiem tic, turpinās mobilizēties pret ārējiem draudiem, kamēr iekšējie draudi un totālais bardaks valstī vairs neliksies tik uzmanības vērti.
BET, KUČINSKI ARĪ AIZ PAUTIEM...!
B
BET, KUČINSKI ARĪ AIZ PAUTIEM JĀIZMET PA LOGU PAR TO KA VIŅŠ UZDIRŠ LATVIJAS SVĒTUMAM > BARIKĀDĒM !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē