Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas EP deputāti: Maz ticams, ka ES budžeta grozījumi netiks pieņemti

Dalībvalstis ir piekritušas piemaksāt Eiropas Savienības (ES) budžeta papildinājumam, tāpēc maz ticams, ka budžeta grozījumi netiks pieņemti, apgalvoja aģentūras LETA aptaujātie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti no Latvijas.

"Viens no EP principiālajiem iebildumiem bija pret deficītu, kas veidojās 2013.gada Eiropas Komisijas (EK) budžetā. Deficīts bija bīstams tāpēc, ka tas varētu kļūt par caurumu, kas gadu no gada turpinās nākamajā budžetā. Tāpēc EP uzstāja, ka padomei ir jāpiešķir EK papildu līdzekļi," paskaidroja EP deputāte Sandra Kalniete (V).

Viņa atklāja, ka pilnā apmērā papildinājumi netika piešķirti, jo EP prasīja četrus miljardus eiro, bet padome vienojusies piešķirt papildus teju trīs miljardus eiro.

"Ja nemaldos, tas ir jau sestais grozījums šajā budžetā. Izrādās, ka šogad bijušas nepareizas prognozes par muitas ieņēmumiem," sacīja Krišjānis Kariņš (V).

Abi deputāti pauda pārliecību, ka budžeta grozījumi tiks pieņemti. "Dalībvalstis ir piekritušas piemaksāt iztrūkstošo summu, tāpēc maz ticams, ka EP to neapstiprinās," pauda Kariņš, piebilstot, ka šajā budžetā varētu būt vēl viens grozījums, lai piešķirtu finansiālu palīdzību plūdu skartajām valstīm.

Kalniete uzsvēra, ka ir svarīgi pieņemt šos budžeta grozījumus, jo pretējā gadījumā tas varētu kavēt ES nākamo septiņu gadu budžeta pieņemšanu.

LETA jau ziņoja, ka EP prezidents Martins Šulcs šorīt izteicās - ja EP šonedēļ nevienosies par papildu 2,7 miljardu eiro piešķiršanu ES budžetam, EK jau novembrī beigšoties nauda.

EP prezidents norādīja, ka par šādu scenāriju viņu pirmdien brīdinājis EK prezidents Žozē Manuels Barrozu.

Balsojums EP par papildu budžetu varētu notikt trešdien vai ceturtdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē