Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lembergs kritizē Rīgas apgabaltiesas rīcību, ierobežojot viņa tiesības sniegt liecību

"Šodien Rīgas apgabaltiesa piemēroja man kārtējo procesuālo sankciju, kā arī aizliedza turpināt liecību sniegšanu, kategoriski nosakot, ka visas liecības krimināllietā ir jāpabeidz sniegt turpmākajās trīs tiesas sēdēs," raksta Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij), kritizējot tiesas darbu.

Lembergs norāda, ka tiesā ir skaidrojis par apsūdzībā inkriminētajām “slēptajām īpašuma tiesībām” kompānijā BRISKLY Ltd

Lembergs kā pats raksta medijiem izsūtītajā paziņojumā, atbildot tiesai, norādījis, ka: “Vēlos liecināt, ka nekad neesmu piedalījies un pēc mana rīkojuma neviena persona mani nav pārstāvējusi akcionāru sapulcē kompānijā ar nosaukumu BRISKLY Ltd. Mani pilnvarnieki nekad nav saņēmuši uzdevumu šādai pārstāvībai, kā arī snieguši atskaites, ka būtu veikuši šādu pārstāvību uz jebkāda pilnvarojuma pamata.”

Pēc tā tiesa, kā Lembergs to apraksta, pārtrauca liecību sniegšanu, norādot, ka liecības netiekot sniegtas par lietas apstākļiem, faktiem un palīgfaktiem, bet gan notiekot lietas nepamatota vilcināšana.

Lembergs uzskata, ka šādi rīkojoties tiesa ierobežo viņa iespējas sniegt liecības. "Neļaujot man sniegt liecības par faktiem, kuriem ir būtiska nozīme krimināltiesisko attiecību taisnīgam noregulējumam, kā arī ierobežojot termiņu, līdz kuram jābeidz liecību sniegšana, tiesa acīmredzami demonstrē savu negatīvi noskaņoto attieksmi pret mani, tādējādi radot pamatotas šaubas par tiesībām uz taisnīgu tiesu ievērošanu," uzskata apsūdzētais politiķis. 

Lembergs uzskata, ka, ļaujot viņam runāt, visi apsūdzības argumenti tiks atspēkoti. "Šāda tiesas rīcība ir nesamērīga ar prokuroriem sniegtajai visplašākajai iespējai pratināt apsūdzības lieciniekus," raksta Lembergs,

Top komentāri

Vecais riebīgais krupis
V
drīz tupēs smalkos apartamentos, no kuriem vairs valsti nozagt un izzagt nevarēs.
Juris
J
Lemberg, tev ir jāsez.Jo ātrāk, jo labāk!!!
ZZS = latviešu Saskaņa
Z
Dižbandīts Lembergs drīz varēs kritizēt sava cietuma sargus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē