Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LIDA: Tā ir ņirgāšanās par Latvijas iedzīvotājiem

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) atbalsta Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS) un kategoriski iebilst pret Labklājības ministrijas ieceri – paaugstināt pensionēšanās vecumu no 2014.gada 1.janvāra, portālu Diena.lv informēja LIDA pārstāvis Armands Augustāns.

"Ņirgāšanās par Latvijas iedzīvotājiem, pirms Saeimas vēlēšanām solot pensionēšanas vecumu paaugstināt ar 2016.gadu, bet pēc vēlēšanām uzsākt mainīt valdībā izlemto jautājumu, nav pieļaujama," uzsvēra A.Augustāns.

Viņš paziņojumā presei skaidroja, ka Latvijā ir augsts jauniešu bezdarbnieku līmenis un no valdības puses šajā virzienā netiek veikti aktīvi pasākumi, lai radītu jaunas darbavietas. LIDA uzsvēra, ka, cenšoties bez sapratīga pamatojuma sākt pensionēšanas vecumu paaugstināšanu ar 2014.gadu, pierāda valdības nespēju rīkoties valstiski un sabiedrības interesēs. "Meklējot vieglākus risinājumus budžeta pildīšanai, valdībā netiek ņemts vērā sabiedrības kritika par nelietderīgu līdzekļu šķērdēšanu," sacīja A.Augustāns.

Viņš sacīja, ka netiek ņemts vērā sociāli ekonomiskās tendences valstī - pieaugošais bezdarbs, ilgstošo bezdarbnieku skaits pirmspensijas vecumā un jauniešu vecumā, vakanto darba vietu trūkums, sliktā sabiedrības veselība, augstie mirstības rādītāji personām pirmspensijas vecumā, nesakārtotā darba vide, augstais noziedzības līmenis, nesamērīgi augstas algas un prēmijas un piemaksas vieniem, bet zems atalgojums citiem.

LIDA kategoriski iebilda pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 2014.gada 1.janvāra un aicina Latvijas sabiedrību, masu saziņas līdzekļus un "visus saprātīgus cilvēkus" apvienoties pret negodīgu amatpersonu rīcību, pieprasot to demisiju, ja amatpersonas nespēj godīgi kalpot valsts un sabiedrības interesēm.

LIDA aicina katru iedzīvotāju nepalikt vienaldzīgam un izteikt savu protestu pret valdības ieceri paaugstināt pensionēšanas vecumu no 2014.gada 1.janvāra, aktīvi piedalīties LBAS rīkotajā vēstuļu akcijā, aizpildot anketu un nosūtot to labklājības ministrei Ilzei Viņķelei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē