Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Linkaits: Lai lidojumi uz Liepāju būtu ilgtspējīgi, reisu piepildījumam jābūt būtiski augstākam

Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic atjaunotais maršruts Rīga-Liepāja būtu ilgtspējīgs, reisu piepildījuma rādītājam jābūt būtiski augstākam par 47,3%, kāds tas bijis pirmajos divos mēnešos, aģentūrai LETA pastāstīja aviācijas eksperts Tālis Linkaits.

Viņš norādīja, ka gan pārvadāto pasažieru skaits, gan reisu vidējais piepildījums pirmajos divos mēnešos ir ļoti līdzīgs rādītājiem, kādi bija 2006.gadā, sākot lidojumus uz Liepāju. Tolaik lidojumi attiecīgajā maršrutā notika četras reizes nedēļā, bet patlaban - trīs.

Pēc Linkaiša paustā, tas ir apsveicami, ka izdevies nodrošināt reisu vidējo piepildījumu gandrīz līdz pusei, taču patlaban vēl nevar teikt, ka reiss būtu ilgtspējīgs. Lai maršruts būtu rentabls, reisu piepildījuma rādītājam jābūt būtiski augstākam.

Eksperts klāstīja, ka gan airBaltic, gan Liepājas pašvaldībai un uzņēmumiem aktīvi jāstrādā pie piedāvājuma un informēšanas, lai cilvēki būtu ieinteresēti izmantot šo maršrutu. Tostarp informēšanas darbam jānotiek Lietuvā, ņemot vērā, ka pašreizējās cenas attiecīgajā maršrutā ir būtiski lētākās nekā starp Rīgu un Palangu.

Tāpat Liepājas lidostai nav rentabli apkalpot tikai attiecīgos airBaltic lidojumus, tāpēc lidostai jāpiesaista arī citas aviokompānijas.

Kā ziņots, airBaltic 16.maijā atklātajā maršrutā Rīga-Liepāja pirmajos divos mēnešos kopumā pārvadājis 1752 pasažierus, reisu piepildījumam sasniedzot vidēji 47,3%.

airBaltic pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

 

Top komentāri

merde
m
tas nekas, nodokļu maksātāji samaksās gan šim īblim, gan viņa priekšniekam par viņu infantīlajiem gājieniem.
Pokulis
P
Vai tad priekšizpēti par reisa noslogojumu nevajadzēja veikt pirms sāka lidot? Bet nē, tuvojās pašvaldību vēlēšanas un visticamāk Liepājas Seskam vajadzēja kādu labu darbu, lai dižātos liepājnieku priekšā.
Ja ielido 12 naktī, tad labu rezult
J
Ja nosēšanās laiks Liepājā ir 12 naktī, tad ļoti labu rezultātu tur nevar būt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē