Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LNO: Asins nodošanas akcija - priekšvēlēšanu aģitācijas platforma

Diemžēl Latvijas Nacionālās operas (LNO) orķestra arodbiedrības rīkotā asins nodošanas akcija spilgti iezīmē faktu, ka sākusies aktīva pašvaldību priekšvēlēšanu kampaņa, uzskata LNO vadība."Laikā, kad Latvijas plašsaziņas līdzekļos vairs nedrīkst tikt izvērsta politiskā aģitācija, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvim - Stopiņu novada domes deputātam un orķestra arodbiedrības valdes priekšsēdētājam Aldim Grundem šāda aktivitāte ir ļoti ērts bezmaksas aģitācijas pasākums," rakstīts LNO izplatītajā paziņojumā.

LNO pārstāvji norāda, ka šāda veida aktivitātes radījušas operai vairāku tūkstošu latu zaudējumus. Mēģinājumu norisei par 850 latiem speciāli tika īrētas Rīgas Skaņu ierakstu studijas telpas, savukārt divas orķestra dīkstāves dienas izmaksājot 5300 latu. Tāpat LNO administrācijai šķiet nepieņemami, ka šāda veida akcija tiek rīkota laikā, kad Rīgā ieradies pasaulslavenais diriģents Korneliuss Meisters un starptautiski pazīstami solisti, lai sāktu darbu pie vērienīgākā šīs sezonas projekta – Vāgnera operu cikla _Nībelunga gredzens _mēģinājumiem.

"Asins nodošanas akcijas rezultātā no mākslinieciskā viedokļa zaudētāji ir paši mūziķi, kas liedz sev iespēju maksimāli izmantot laiku, lai strādātu ar maestro Korneliusu Meisteru," rakstīts paziņojumā.

Darbinieku noslodzes un līdz ar to – arī atalgojuma atjaunošana visiem LNO strādājošajiem esot operas administrācijas prioritāte. Atalgojuma jautājums jārisinot konstruktīvi, "respektējot visu operas darbinieku intereses, tāpēc šobrīd sadarbībā ar Kultūras ministriju LNO meklē iespējas, lai jau šogad šis jautājums tiktu risināts." LNO administrācijai neesot pieņemamas metodes, kas paralizē ikdienas darbu.

LNO administrācija uzsver, ka arodbiedrība ar šādām aktivitātēm pārkāpj Darba likuma 11. panta 4. daļā fiksētos noteikumus, kuri paredz, ka darbinieku pārstāvju tiesības izmantojamas tā, lai nemazinātu uzņēmuma darbības efektivitāti. 

Jau ziņots, ka pirmdien, 13.februārī LNO arodbiedrība rīkoja asins nodošanas akciju, kuras mērķis bija pievērst sabiedrību, viņuprāt, negodprātīgajai samaksas sistēmai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē